Krimi14. august 2023

Fem år siden han myrdede sin familie: Sådan er Chris Watts liv i dag

For fem år siden myrdede han koldblodigt sin gravide hustru og parrets to døtre. I dag afsoner Chris Watts en livstidsdom, hvor han er i isolation 23 timer af døgnet
For fem år siden myrdede Chris Watts hele sin familie. I dag afsoner han i total isolation. 
For fem år siden myrdede Chris Watts hele sin familie. I dag afsoner han i total isolation.
 Foto: MEGA

Udadtil virkede Chris Watts som den perfekte familiefar. Og da hans gravide hustru og to døtre på ”mystisk vis” forsvandt for præcis fem år siden, forsøgte Chris Watts da også at virke som den perfekte – bekymrede – familiefar.

Han stod således grædende frem på tv og bønfaldt sine piger om at komme hjem.

Og overfor politiet forsøgte amerikaneren fra Frederick, Colorado samme taktik.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/chris_5.jpg
 (Foto: Privat)

Men taktikken virkede ikke – i stedet afslørede den, at Chris Watts på ingen måder var en ulykkelig familiefar – men at han i stedet var en koldblodig morder, der kort forinden havde taget livet af hele sin familie.

I dag afsoner 38-årige Chris Watts så sin livstidsdom i det topsikrede Dodge Correctional Institution i Waupun, Wisconsin.

Han er i isolation i 23 timer af døgnet, hvilket betyder, at han én gang om dagen kan bruge en time ude af sin celle. Her kan han for eksempel få et bad eller gå en tur i fængslets gårdhave.

Chris Watts
De to døtre blev myrdet af deres egen far.
 Foto: Weld County DA/ MEGA

Ifølge medier har familiemorderen lov til at have enkelte billeder af sin familie i cellen. Han har tidligere fortalt, at han "taler med dem hver aften". Chris Watts har også en bibel i sin celle, og efter sigende er han blevet mere religiøs de sidste fem år.

Til den dag i dag fastholder Chris Watt, at han ikke planlagde at slå sin familie ihjel – men at det hele skete i panik.

Mistænkelige ord

Sagen om drabene var noget, der rystede hele landet for fem år siden. I første omgang forsøgte Chris Watt at få alle til at tro, at hans gravide hustru Shanann og pigerne, 4-årige Bella og 3-årige Celeste, var forsvundet på mystisk vis.

Men under den første afhøring bed politiet i Frederick, Colorado dog mærke i, at Chris Watts bevidst omtalte sine piger i datid – og det gjorde politiet mistænksomme.

https://imgix.seoghoer.dk/skaermbillede_2019-10-03_kl._06.47.25.png
4-årige Bella og 3-årige Celeste blev begge slået ihjel af deres far.
 (Foto: MEGA)

Blandt andet sagde Chris Watts, at hans fireårige datter ”var en rigtig pige” – og det var blandt andet disse fire ord, der fik politiet til at mistænke, at Chris Watts stod bag pigernes forsvinden.

– Hvis han håbede og troede, de stadig var i live, hvorfor talte han så om dem i datid, fortalte efterforsker Tommy Lee i en efterfølgende dokumentar, "Criminal Confessions", der omhandlede sagen.

I dokumentaren kom det også frem, at politiet også fandt Chris Watts’ opførsel mærkelig, da han efterlyste sine piger på direkte tv.

Chris Watts
Dette var stedet, hvor Chris Watts smed ligene.
 Foto: Weld County DA/ MEGA

– Den bekymring, som han havde for sin hustru og børn, virkede meget kold og kalkuleret, fortalte anklager Michael Rourke i dokumentaren.

– Selv om folk sørger forskelligt, var han ekstraordinært rolig og inkonsistent i, hvad han sagde og på måden, han sagde det på, at vi som efterforskere så mange røde flag.

– Åh min Gud

Efterforskerne havde dog brug for et mere konkret bevis – eller endnu bedre: en tilståelse – for at de kunne komme videre i sagen.

Derfor udtænkte de en plan, hvor de forsøgte at gøre Shanann til skurken i håb om, at det ville få Chris Watts til at indrømme sine ugerninger.

https://imgix.seoghoer.dk/video_tilstaaelse.jpg
Chris Watts under afhøringen med politiet. Her fortæller han, hvor han havde gemt ligene af sin familie.
 Foto: MEGA

– Vi skulle bare finde ud af, hvor Shanann og pigerne var, fortæller efterforskeren i dokumentaren fra 2019.

Til sidst bad Chris Watts om at komme til at tale med sin far – og det var her, at han kom med en delvis tilståelse.

Faderen Ronnie Watts spurgte direkte, om Chris Watts havde kvalt sin familie.

Til det nikkede Chris Watts og svarede:

– Den vrede …

– Åh min Gud, lød det herefter fra faderen, der tog sig til hovedet i synlig frustration.

https://imgix.seoghoer.dk/ar_og_soen.jpg
Chris Watts far tager sig til hovedet, kort efter hans søn har indrømmet drabene på sin familie.
 Foto: MEGA

Efter at have delvist indrømmet mordene overfor sin egen far, gik efterforskerne mere hårdt til Chris Watts, der kort efter tilstod drabene.

I begyndelsen fastholdt Chris Watts dog, at han kun myrdede Shanann – og at han gjorde det, fordi hun kort forinden havde kvalt begge deres piger i vrede over, at han havde fundet en anden.

– Jeg følte bare sådan en vrede, så jeg følte ikke andet, forklarede han over for de to betjente, der afhørte ham over to dage efter mordene i august 2018.

Han forklarede også, at han fjernede ligene fra huset, fordi han ”blev bange”.

Chris Watts
Chris Watts blev bedt om at tage alt tøjet af, efter han blev anholdt og sigtet for mordene.
 Foto: Weld County DA/ MEGA

Anklageren mente dog, at han i stedet fjernede ligene i et forsøg på at skjule, at han havde myrdet dem. Og anklageren troede altså heller ikke på, at Chris Watts "kun" havde myrdet sin hustru.

Havde elskerinde

Det var i stedet anklagerens teori, at Chris Watts myrdede både Shanann og døtrene, fordi han ønskede et nyt liv med sin elskerinde.

Elskerinden, der var indkaldt som vidne under retssagen, forklarede, at hun troede, at Chris Watts netop var blevet separeret.

– Han er en løgner. Han løj om alt, har Nichol Kessinger tidligere forklaret i et interview med The Sun.

https://imgix.seoghoer.dk/hris.jpg
Naboens overvågningskamera fangede øjeblikket, hvor Chris Watts læssede bilen med de tre lig.
 Foto: MEGA

Hun fortalte, at hun så ham omkring fire-fem gange om ugen, og at han aldrig bar en vielsesring. Han sagde i stedet, at han var ved at have sin skilsmisse helt på plads.

I virkeligheden var han langt fra ved at blive skilt. Hans hustru Shanann var gravid med parrets tredje barn og 15 uger henne.

Samme dag som Shanann og parrets to døtre forsvandt, meldte Chris Watts dem savnet. På samme tid sendte han en hårrejsende SMS til sin elskerinde. Her skrev han blot, at de ”var væk”.

Derefter sendte han blot en masse ”almindelige” beskeder til hende.

Nichol Kessinger blev urolig og begyndte at udspørge Chris Watts til det hele.

https://imgix.seoghoer.dk/chris_watts.jpg
Chris Watts og Shanann Watts fotograferet, mens alt stadig var godt.
 Foto: MEGA

I nyhederne kunne hun læse, at både Shannan og de to døtre var meldt savnet. Imens blev Chris Watts ved med at ændre den historie, han fortalte til sin elskerinde.

– Jeg tænkte, at hvis han kunne lyve om dem og deres eksistens, hvad kunne han så ikke lyve om?, spurgte hun i interviewet med The Sun.

Dagen efter kontaktede hun Chris Watts.

– Han fortalte så mange løgne, at jeg til sidst fortalte ham, at jeg ikke ville tale med ham igen, indtil hans familie var dukket op.

Nichol Kessinger gik i stedet til politiet med sin viden.

Chris Watts
Dette var stedet, hvor Chris Watts smed ligene.
 Foto: Weld County DA/ MEGA

Hun fortalte, at hun havde haft et forhold til Chris Watts, men at hun ikke anede, at han var gift.

Hun vidnede under retssagen i november, der altså endte med en livstidsdom til den i dag 34-årige Chris Watts.

Skete i panik

Under de indledende retsmøder forsøgte Chris Watts at overbevise politiet om, at han ”kun” myrdede sin hustru Shanann, og at han dræbte hende i panik, fordi hun netop havde kvalt begge døtre.

Ifølge Chris Watts var Shanann blevet så fortørnet over, at han havde fundet en anden og ville skilles, at hun i panik tog livet af begge børn.

Derfor valgte han i vrede at tage livet af Shanann, der var gravid i uge 15.

https://imgix.seoghoer.dk/chris_2.jpg
Chris Watts forsøgte i første omgang at sløre sine ugerninger, men politiet kom hurtigt på sporet af ham.
 Foto: MEGA

– Chris siger, at han blev ramt af et vredesudbrud og endte til sidst med at kvæle Shannan til døde. Chris siger, at han derefter placerede alle tre lig på bagsædet af sin bil og kørte dem til sin arbejdsplads, hvor han smed ligene af dem forskellige steder, stod der blandt andet i et af vidneforklaringerne.

Chris Watts blev dog sigtet for alle tre drab, og i november 2018 blev han kendt skyldig og idømt livstid for drabene.

Chris Watt kommer derfor aldrig til at smage friheden igen.

Sponsoreret indhold