Krimi29. juni 2020

FBI stormede lejligheden: Influencer stod i spidsen for milliard-svindel

Den kendte instagrammer Hushpuppi er blevet anholdt og sigtet for bedrageri i milliardklassen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/2020-06-29_11_56_43-window.png
 Foto: Privatfoto

2,4 millioner følgere har instagrammer-fænomenet Hushpuppi.

Dagligt lægger den nigerianske mand med det borgerlige navn Raymond Abbas nye billeder på det sociale medie iført Gucci tøj, Richard Mille ure og siddende i Bentley biler.

Men nu er det slut.

Artiklen forsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/2020-06-29_12_04_35-window.png
 Foto: Dubai Police

Her kan man se det nigerianske svindelnetværk, som man mener Hushpuppi står i spidsen for. Foto: Dubai Police.

FBI har sammen med politiet i Dubai anholdt Raymond Abbas. Hans lejlighed i Palazzo Versace i Dubai blev stormet af kampklædte politifolk, mens han sov.

Politiet mener, at han står i spidsen for et stort nigeriansk svindelnetværk.

Det skriver Arab News.

Angiveligt har netværket svindlet for 350 millioner pund, hvilket svarer til 2,8 milliarder kroner. Ifølge det arabiske nyhedsmedie har de hvidvasket penge, stjålet folks identiteter på nettet, hacket og lavet andre former for internetsvindel.

’De sigtede i sagen oprettede falske hjemmesider i flere forskellige lande for meget kendte mærker og banker. På den måde stjal de folks kreditkort oplysninger. Siden blev de stjålne penge hvidvasket’, siger Jamal al-Jalaf, der er sagens efterforskningsleder i en pressemeddelelse på Dubai Polices hjemmeside.

Artiklen forsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/2020-06-29_12_04_21-window.png

Hushpuppi var en eftersøgt mand i hele verden. Foto: Dubai Police

Huspuppi blev anholdt sammen med 11 andre, der alle er sigtet i sagen. Hos den nigerianske instagrammer fandt politiet 30 millioner pund kontant gemt i luksus-tasker.

Levede en millionær-tilværelse

På Instagram kan man se, hvordan Raymond Abbas dagligt lagde billeder ud af sig selv iført eksklusivt designer tøj og milliondyre ure.

På flere af billederne skriver han, at det er guds fortjeneste og ord, at han skal leve det gode liv. Ifølge ham selv lægger han billederne ud på det sociale medie for at inspirere andre.

FBI blev indblandet i sagen, da flere af de svindlede personer er amerikanske statsborgere. Under ransagningen af lejligheden fandt politiet e-mailadresser på over to millioner ofre.

Hushpuppi begyndte sin karriere i Lagos, hvor han solgt brugt mærketøj.

Men på rekordtid, fremstod det på Instagram som om, at han var blevet millionær i Dubai, der sælger ejendomme. Sammen med falske fjer på Instagram steg også andel af følgere. Næsten 10 år tog det at få en million følgere, men herefter kom den næste million kun på få måneder.

FBI vil forsøge at få Raymond Abbas udleveret til USA, hvor han kan blive retsforfulgt.

Sponsoreret indhold