Krimi22. marts 2022

Far til datter på svensk gymnasium: - Hendes lærer er blevet dræbt

En 18-årig elev er anholdt for at slå to kvindelige lærere ihjel mandag aften på et svensk gymnasium - en af dem underviser danske Lars Bechs datter
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/malmoe_0.jpg
 Foto: Presse-fotos.dk

Dagen efter et angreb på et gymnasium i Malmø, har danske Lars Bech og hans datter, Bjørk Bech, der til daglig går i 3.G på gymnasiet, fået chokerende nyt om angrebet. Her er en 18-årig elev anholdt for at slå to kvindelige lærer ihjel.

Lars Bech har gennem 15 år boet i Sverige, og ifølge ham er det datterens medielærer, der er blandt de dræbte. Noget, som den 19-årige elev er meget berørt af, fortæller hendes far.

 • - Hun er dybt ulykkelig. Der er en utrolig trist stemning her i området. Hertil morgen har jeg kørt Bjørk og nogle af hendes veninder ind til gymnasiet, hvor de har lagt blomster og lys ude foran, siger Lars Bech til SE og HØR.

 • En ny Brevik-episode?

 • Spoler vi tiden tilbage til mandag aften, er det en oprevet Lars Bech, der pludselig fik en besked fra sin datter. Hun var nemlig til stede på det svenske gymnasium i Malmø ved navn Latinskolan, mens den 18-årige elev gik til angreb.

  Artiklen fortsætter under billedet...

  https://imgix.seoghoer.dk/kasper.png
   Privatfoto

  Lars Bechs datter går til daglig i gymnasiet i Malmø, hvor angrebet skete. Foto: Privatfoto

  Bjørk Bech var i færd med at forberede sig på en kommende eksamen sammen med sine medstuderende, da en politimand med et våben i hånden kom farende og sagde, at eleverne omgående skulle forlade gymnasiet.

  Kort efter sendte Bjørk Bech en besked til sin far med screenshots fra de svenske medier, der skrev om den hændelse, der udspillede sig på gymnasiet. Herefter ringede Lars Bech til sin datter.

  • - Hun fortæller, at der kommer kampklædt politi. Og så tænker jeg – det er en ny Brevik, der går amok på en skole nu, siger Lars Bech til SE og HØR med henvisning til den ulykke, der skete i Norge på øen Utøya, hvor Anders Behring Brevik slog 69 mennesker ihjel, hvor en stor del var unge.

  Men selvom medierne skrev en masse om episoden, gik der lang tid, før forældre og elever fik vished om, hvad der var sket.

  • - Den uvished er fuldstændig forfærdelig. Som forældre var jeg bange. Er der et angreb i gang? Eller hvad er det, der sker? spørger Lars Bech.

  Datters lærer dræbt

  Lars og Bjørk Bech finder senere ud af, at det er en elev på gymnasiet, der er anholdt for drabene.

  - Det viser sig, at det er Bjørks medielærer, der er blevet dræbt, fortæller faderen.

  Hverken gerningsmanden eller den anden lærer kender far og datter identiteten på endnu.

  Artiklen fortsætter under billedet...

  https://imgix.seoghoer.dk/malmoe.jpg

  Svensk politi kender stadig ikke motivet for angrebet. Foto: Presse-fotos.dk

  Tirsdagen er gået med en form for debrief, hvor lærere og elever er mødtes på en kirke tæt ved gymnasiet for at tale gårsdagens ulykke igennem. Og det er Lars Bech glad for, at hans datter nu har mulighed for.

  • - Da vi ser det svenske politis pressemøde i morges, og jeg så bagefter taler med Bjørk, der er dybt ulykkelig, går det op for mig, hvor stor den her smerte er, fortæller han.

  Det er endnu uvist, hvornår Bjørk Bech og hendes klassekammerater kan vende tilbage i skole igen, men når det sker, er Lars Bech ikke bekymret for at sende sin datter tilbage.

  • - Jeg ser på det som et enkeltstående tilfælde, der kan ligge alle mulige motiver bag, og det er jeg ikke utryg ved. Nu skal de (eleverne, red.) samles op, have støtte og få det bedre. Det bliver nogle tunge dage, afslutter han.

  Sponsoreret indhold