Krimi18. oktober 2019

Far dræbte sine piger: Papir i printeren afslørede sandheden

I august 2011 blev Marlene og Line dræbt af deres far, efter en lang kamp mellem forældrene.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pigerne_sammen_med_moren.jpg
 Foto: TV2

Alene tanken er for de fleste komplet ubegribelig, for hvad i al verden får dog en far til at tage livet af sine egne børn?

I forsøget på at finde svaret på det, tegner Marlene og Lines mor, Christina, et billede af døtrenes sidste tid i TV2-dokumentarserien ”Hvorfor slog du vores piger ihjel?”.

Et fund i faderens bolig skulle vise sig at pege Christina i retningen af et svar på, hvad der gik galt. Det skriver TV2.

Artiklen fortsætter under billedet....

https://imgix.seoghoer.dk/christina_0.jpg

Sorgen vil for altid sidde i Christina (Foto: TV2)

12. august 2011 fandt tysk politi en udbrændt bil i en skov vest for Berlin. Det gruopvækkende billede ramte hurtigt både tyske og danske nyhedsmedier.

I bilen blev der fundet to børnelig, der skulle vise sig at være ligene af to danske piger - tiårige Marlene og niårige Line fra Nordjylland.

[node:advert-in-body_2

Man fandt hurtigt ud af, at gerningsmanden bag det dobbelte barnemord var faren til de to piger.

Verden ramlede

I skoven om natten havde han hældt benzin på bilen og sat ild til den. På bagsædet sad de to piger, spændt fast i den låste bil og slået omkuld af stærk sovemedicin.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/udbraendte_bil.jpg

Bilen med de to børnelig blev fundet i en tysk skov (Foto: TV2)

Da politiet ransagede mandens hjem i Øster Hurup, lod det til at hjemmet var blevet forladt i al hast. Og på kontoret fandt man en printer, hvor der lå et enkelt stykke papir.

Forud for det bestialske drab på de to piger, stod en lang historie med hårde kampe mellem forældrene. Og op til drabet var der angiveligt en lang række af ting, der ramlede for Christinas eksmand.

Den i dag drabsdømte mand havde været arbejdsløs i et år og kæmpede med at betale terminerne til hans gård i Øster Hurup. Også hans forhold til kæresten, som han havde fundet sammen med efter skilsmissen fra Christina, forliste.

Gjorde alvor af sine trusler

Det fik manden til at lede efter nye græsmarker – han ville flytte til Fredericia og starte på en frisk.

Han havde samtidig al ret til at tage de to piger med sig de omkring 200 kilometer - for Marlene og Line havde adresse hos ham.

Men den var pigernes mor, Christina, ikke med på, og hun henvendte sig derfor til Statsforvaltningen for, at de kunne tage stilling til, hvor parrets piger skulle bo.

Artiklen fortsætter under billedet....

https://imgix.seoghoer.dk/lys_for_pigerne.jpg

(Foto: TV2)

Konflikten mellem Christina og eksmanden begyndte i den kommende tid at eskalere, og ifølge Christina blev hun truet af manden, der blandt andet sagde noget i stil med:

  • - Hvis du bliver ved med at presse mig, vil der ske de mest grusomme ting.

Truslerne handlede ifølge Christina angiveligt om sagen om bopælsretten.

25 dage inden drabet ringede manden til jobcentret og sygemeldte sig uden nogen nærmere begrundelse.

Han fortalte efterfølgende, at han følte sig syg af stress. Hos lægen i Hadsund fik han en recept på det stærke sovemiddel, Imozop.

Den udbrændte bil

To dage før drabene krammede Christina sin ældste datter for sidste gang. Line havde hun sagt farvel til et par dage forinden, for pigerne skulle på tur med faren.

Faren og pigerne kørte samme dag mod skicentret Snow Dome ved Bispingen syd for Hamborg. Sent om aftenen nåede de frem og overnattede på et hotel.

Dagen inden drabet tog pigerne til Snow Dome for at tilbringe hele dagen på den indendørs skibane.

De tre var i skihallen indtil klokken 21 og så kørte de derfra.

På et ukendt tidspunkt gav faderen sine to piger det kraftige sovemiddel, som er beregnet til voksne, og som lægen havde udskrevet til ham for lidt over en uge siden.

Mellem klokken 2.30 og 03.00 kørte han fra ved en afkørsel ved Kremmen. Han kørte ind ad en skovvej og stoppede efter et par hundrede meter.

Selv har han forklaret, at det var for at finde et sted at sove.

Fængsel på livstid

Men tidligt om morgenen blev bilen sat i brand, mens pigerne sad sovende på bagsædet. Om eftermiddagen fik Christina besøg af to politibetjente, der overbragte hende den hjerteskærende nyhed.

Dagen efter ransagede politiet mandens bolig og udover en tom medicinæske, fandt de også et papir i printeren.

Papiret var afgørelsen fra Statsamtet - dateret 6. juli 2011. Christina fik midlertidigt tilkendt bopælsretten over de tog piger.

– Afgørelsen betød, at Thues drøm om en ny start i Fredericia blev knust. Så det kan sagtens være den udløsende faktor, der skubbede ham ud over kanten. Men uanset hvor presset han var, vil det aldrig kunne retfærdiggøre hans handling, siger Christina Olsen i TV2-dokumentaren.

Christinas eksmand blev i foråret 2012 idømt fængsel på livstid i retten i Potsdam. En retspsykiatrisk rapport afslørede, at han havde en narcissistisk personlighedsforstyrrelse.

I 2016 blev han overført til dansk fængsel, og siden skiftede han navn.

Du kan se de tre afsnit i dokumentarserien "Hvorfor slog du vores piger ihjel" på TV2 Play.

Sponsoreret indhold