Krimi24. marts 2021

Fanget i rør i flere timer: Nu er 46-årig reparatør erklæret død

Arbejdstilsynet skal nu undersøge ulykken
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Den reparatør, som tirsdag aften blev fanget i en af de fire skorstene på kunstinstallationen Elia på en mark ved Herning, er nu erklæret død.

Det skriver Midt - og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Endnu er det uvist, om manden har fået et ildebefindende, eller om der er sket en anden ulykke nede i stålsøjlen.

Der er tale om en 46-årig mand, som i forbindelse med reparationsarbejde – muligvis udskiftning af lyspærer – blev fanget et par meter nede i den i alt 32 meter høje søjle.

Sagen startede klokken 18, da politiet fik en henvendelse fra reparatørens kollega, en kranfører, som ringede 112.

De to havde mistet radiokontakt med hinanden, og manden i søjlen var ikke kontaktbar helt frem redningsaktionens afslutning, da Beredskabsstyrelsen klokken 22.30 fik manden op.

Her blev han kort tid efter af en læge erklæret død.

Sad fast

Ulykken skal nu undersøges grundigt at Arbejdstilsynet, men politiet har det meste af aftenen arbejdet efter en teori om, at manden har været viklet ind i noget nede i Elia.

- Vi ved ikke, hvad der er sket. Muligvis sidder han fast i nogle tværstivere derinde, fortalte vagtchef hos politiet tidligere til Herning Folkeblad.

https://imgix.seoghoer.dk/herning2.jpg
 Foto: Presse-fotos.dk

Rigtig mange folk har arbejdet hårdt tirsdag aften for at få manden fri af søjlen. Både droner, og helikopter har været i luften. (Foto: Presse-fotos.dk)

Skulpturen Elia er skabt af den danske billedhugger Ingvar Cronhammar, og består af en stor kuppel med fire skorstene på hver 32 meter.

Den står på en mark ved Birk Centerpark i Herning.

I midten af skulpturen findes et hulrum, hvor der fra tid til anden bliver blæst flammer på otte meter op i luften. Her har den et fald på i alt 15 meter.

Flere dødsulykker

Værket blev opført i 2001, og det er ikke første gang, der er nogen, der kommer til skade på eller ved kunstinstallationen.

I 2017 blev det udstyret med et ekstra sikkerhedsnet, efter hele to dødsfald inden for to måneder over efteråret.

Det første dødsfald var et tragisk uheld, hvor en ung mand en nat sprang over rækværket øverst, fordi han troede, at der var noget på den anden side. Det andet dødsfald var et selvmord.

Ved opsætningen af sikkerhedsnettet faldt en montør flere meter ned, og måtte hentes i ambulance.

De pårørende til den 46-årige mand er blevet underrettet.

Sponsoreret indhold