Krimi10. april 2024 (opd. 12. april 2024)

Fandt lille Émiles kranie: – Jeg vidste, det var ham

Toårige Émile blev erklæret død for godt 10 dage siden – nu udtaler den kvinde, som fandt kraniet, sig til et fransk medie
Gendarmerie Nationale udelukker ikke, at toårige Emilés knogler er blevet efterladt senere. Området hvor man fandt resterne er tidligere blevet undersøgt adskillige gange.
Gendarmerie Nationale udelukker ikke, at toårige Emilés knogler er blevet efterladt senere. Området hvor man fandt resterne er tidligere blevet undersøgt adskillige gange.
 Foto: Ritzau Scanpix/Gendarmerie National

LÆS OGSÅ: Toårige Émile fundet død: Politiet gør nyt fund

8. juli sidste år blev den franske landsby Le Haut-Vernet omdrejningspunktet i en forfærdelig forsvindingssag, der for ti dage siden endte tragisk, da en vandrer fandt drengens kranie.

Toårige Émile forsvandt fra sine bedsteforældres hjem i den lille landsby, og siden startede en omfattende og intensiv eftersøgning af drengen, der blandt andet involverede 800 frivillige.

Gennembruddet i sagen kom så 30. marts – desværre et ubehageligt gennembrud.

Her fandt en kvindelig vandrer et kranie i et område tæt på familien, som flere gange er blevet gennemsøgt – kraniet viste sig senere at tilhøre Émile, slog en analyse fast.

Nu udtaler vandreren, der er en kvinde i 60'erne, sig for første gang til det franske medie BFM TV.

I virkeligheden havde Maron, som mediet har kaldt hende, uden det dog er hendes rigtige navn, mest lyst til at blive under dynen på den vindfulde lørdag.

Hun er kendt i det område, hvor Émile forsvandt fra, fordi hun igennem flere år har benyttet det billedskønne område til at vandre i.

– Det var længe siden, jeg havde taget den vej. Vel omkring en måned til halvanden siden, fortæller Maron.

Fandt kranie midt på sti

Maron kommer gående på en flad sti, som har en høj skrænt til venstre for hende. Pludselig ser hun "en ting", som hun forklarer.

– Jeg fandt "tingen" på midten af stien, fortæller Maron, der ikke kan tage ordet kranie i munden, fordi det bringer ubehagelige billeder på nethinden, forklarer hun.

– Det er hvidt, meget rent. Og der er kun tænderne i overmunden tilbage, fortæller hun, inden hun slår fast:

– Jeg vidste, det var ham.

Den erfarne vandrer ved, at hun ikke bare kan efterlade kraniet midt i skoven – så bliver det aldrig fundet igen. Derfor samler hun det op med to plastikposer og i udstrakt arm. Men først sørger hun for at lave kendemærke på stedet, så hun kan lede politiet tilbage.

– Herefter løber jeg, jeg vil gerne skynde mig. Hurtigt, hurtigt, siger jeg til mig selv. Jeg bliver nødt til at aflevere det til politiet, så efterforskningen endelig kan komme videre.

Hun fortæller derudover, at hun tænker meget på Émiles forældre, da hun løber tilbage mod sit hjem.

– Nu kan de begrave deres lille dreng, endelig vil de vide besked.

Da hun ankommer til sin adresse, kontakter hun straks politiet med nyheden om, at hun har fundet et kranie.

De franske gendarmerne rykkede hurtigt ud til stedet, hvor de sikrede det vigtige bevis, som senere skulle vise sig at stamme fra savnede Émile.

Fransk Politi undersøgte efterfølgende vandrerens forklaring, og hun har på intet tidspunkt været tilbageholdt i sagen – hun har fra start hjulpet med politiets efterforskning, fortæller hun til mediet.

– Jeg er mentalt og fysisk udmattet efter det her. Hvad kan man sige til et par forældre, som har mistet deres lille søn? Jeg håber, at de finder fred, slutter vandreren af.

Politiet efterforskning pågår fortsat – hele det populære vandrerområdet vil være lukket ned foreløbigt indtil 15. marts.

Imens fortsætter politiet deres søgning efter Émile og svarene på, hvad der er sket med den lille dreng. Foreløbigt kan politiet ikke udelukke, at der er sket en forbrydelse, men det kan også være et hændeligt uheld, fortæller de.

Sponsoreret indhold