Krimi16. december 2019

Familie-medlem forlod børnene

Den anholdte kvinde er ikke børnenes mor
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ipiccy-collage_5_0.jpg

Sagen om to efterladte børn er allerede gået Danmark rundt.

Nu er det kommet frem, at Østjyllands Politi har varetægstfængslet en 54-årig kvinde i sagen. Det skete ved et grundlovsforhør i Aarhus mandag eftermiddg.

På et pressemøde oplyste politiet, at det ikke er børnenes mor, der er blevet fængslet. Men den 54-årige kvinde er i familie med børnene.

- Vi arbejder ud fra en mistanke om, at børnene er kommet til Danmark sammen med nogle personer, som opholder sig eller har opholdt sig illegalt i landet.

- Via vores efterforskning fandt vi frem til nogle personer, som kan have en relation til børnene. Nu skal de videre afhøringer og undersøgelser gøre os klogere på, hvordan børnene er endt på gaden i Aarhus, siger politiinspektør ved Østjyllands Politi Michael Kjeldgaard på pressemødet.

Der er tale om en lille pige på omkring et år og en dreng på to et halvt år.

Kvinden forlod børnene ved Park Allé, der er en central gade i Aarhus midtby, lørdag 18.30. Politiet har fået mange henvendelser fra borgere i sagen, oplyser de på pressemødet.

I over en halv time stod børnene alene, inden en mand ringede til politiet.

Østjyllands Politi oplyser, at kvinden er sigtet for 'hensat de to børn i en hjælpeløs tilstand'.

Kvinden er afghansk statsborger.

Børnene er blevet anbragt på Familiecenteret i Aarhus. Ifølge politiet har de det godt under omstændighederne.

Den 54-årige kvinde er ikke den eneste anholdte i sagen. På pressemødet kom det frem, at flere adresser i Jylland fik besøg af politiet søndag i et forsøg på at finde forældrene.

I Ølgod blev en mand på 33 år og kvinde på 25 år anholdt i kort tid. En såkaldt administrativanholdelse blev foretaget for at sikre deres identitet.

Sponsoreret indhold