Krimi16. oktober 2019

Familie levede skjult i hemmelig kælder: Anede ikke der fandtes andre mennesker

Politiet i Holland har fundet en søskendeflok på seks, der i årevis har levet fuldkommen isoleret i en hemmelig kælder på en gård.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/drenthe.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

En barejer i byen Drenthe begyndte at mistænke, at noget var galt, da en fremmed kom ind på hans bar for anden gang på en uge med et forvirret udtryk i ansigtet.

Efter at have talt med den forvirrede mand indså den 27-årige barejer hurtigt, at han havde brug for hjælp, og ringede derfor til politiet.

- Den langhårede, forpjuskede, uvaskede mand i gammelt tøj sagde, at han ikke havde været udenfor i de seneste ni år, siger barindehaveren Chris Westerbeek til det lokale medie RTV Drenthe.

- Han sagde, at han aldrig havde været i skole og virkede meget forvirret. Hans sprog var meget barnligt, tilføjer barejeren.

Politiet fandt fem søskende og en mand låst væk i et hemmeligt rum på en gård. Familien havde gemt sig i seks år og ventede angiveligt på ”tidens afslutning”.

- De levede isoleret. De har boet på stedet i ni år. Flere af børnene er ikke blevet registreret i fødselsregisteret og findes ikke i nogen officielle dokumenter, siger den lokale borgmester Roger de Groot.

Den 58-årige mand er blevet anholdt for at nægte at samarbejde med politiet. Først troede man, at han var faren til søskendeflokken, men det har den lokale borgmester senere afkræftet i en pressemeddelelse.

Derfor er det fortsat uklart, hvilken relation manden har til søskendeflokken,

  • - Jeg har aldrig været ude for noget som dette, siger borgmesteren.

Tilbage står fortsat en masse ubesvarede spørgsmål om familien, og politiet har nu igangsat en efterforskning for at afsøge alle tænkelige scenarier.

Den lokale tv-station RTV, der var først med historien, hævder, at nogle af familiemedlemmerne ikke ”havde nogen ide om, at der eksisterede andre mennesker”.

Hvad der er blevet af søskendeflokkens forældre, er fortsat uvist.

Sponsoreret indhold