Krimi10. december 2020

Familie indsamler 15 millioner for at redde datter fra sjælden sygdom

Et forældrepar fra Søborg har endelig fået råd til behandlingen af deres muskelsvindramte datter
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/lukashuset.jpg
 Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

På blot få måneder har et forældrepar fra Søborg, Ivanika og Goran Manic, indsamlet 15 millioner kroner til den behandling, der skal redde deres muskelsvindsramte datter Anika.

Det skriver TV2 Lorry.

Parret stammer fra Serbien, men har boet i Danmark i fem år. Deres datter Anika på to år lider af en sjælden muskelsvindssygdom, spinal muskelatrofi, der rammer mellem et og to børn om året. Langsomt nedbryder sygdommen alle muskler i kroppen.

Tilbage i maj blev der lanceret en ny banebrydende behandling, der har vist at gøre store fremskidt for andre med samme sygdom. Men behandlingen er stadigvæk så ny på markedet, at den hverken er godkendt i Danmark eller Serbien.

Til gengæld kan behandlingen laves i Ungarn - men her skal forældreparret altså selv betale de 15 millioner, som behandlingen koster.

Til trods for det svimlende beløb, har familien nu nået målet og indsamlet 15 millioner fra folk fra hele verden. Herunder en million kroner fra danske donorer.

- Det har været en fantastisk oplevelse. For vi har samlet penge ind fra hele verden. Fra USA, Australien og mange europæiske lande. Overalt er der gode mennesker, der har hjulpet os med at fuldføre denne her hårde rejse, siger Goran Manic til TV2 Lorry.

Familien tager til Ungarn kort efter nytår, hvor Anika vil modtage behandlingen.

Anika fik diagnosen kort efter, hun blev født. Dengang sagde lægerne, at hun nok ikke ville nå at blive et år gammel. Men nu er der måske håb for fremtiden.

Sponsoreret indhold