Krimi9. december 2020

Falske sedler i omløb

Politiet har mange sager om falske pengesedler
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200820-131557-a-1920x1279we.jpg
 Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix

Opdateret klokken 14:02

Får du en pengeseddel stukket i hånden, skal du være ekstra opmærksom. Det kan nemlig være falsk.

De seneste uger har Fyns Politi nemlig fået "mange" anmeldelser om både falske 500 og 1000 kroner-sedler.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Også Københavns Politi har problemer med de falske sedler. På Twitter har politikredsen efterlyst en mand, som de mistænker for at have betalt med falske 1000 krone-sedler i tre forskellige supermarkeder de seneste dage.

Manden beskrives som 30-40 år, 180-190 centimeter høj, hvid i huden, skaldet eller meget kort hår. Iføæge politiets beskrivelse har han mørke bukser med et hvidt mærke, lilla rullekrave, mørk dynjakke med rødt foer i hætten og mørke sko.

Artiklen fortsætter under tweetet ...

Usædvanlig mange sager

Over nogle uger siden 2. november har Fyns Politi fået 21 sager om falske pengesedler.

- Det er helt usædvanlig mange sager, og vi ser på dem med meget stor alvor. Vi har identificeret gerningsmænd i flere af sagerne, men efterforskningen har vist, at det ikke er dem, der har fremstillet de falske penge.

- Vi leder med andre ord efter en bagmand, som står for at producere sedlerne, siger politikommissær Carsten Dichmann, Fyns Politi, i pressemeddelelsen.

Politikredsen opfordrer derfor til, at man tjekker sedlerne ekstra godt, så man ikke kommer hjem med en falsk seddel eller får lagt en falsk seddel ned i kasseapperatet.

Sedlerne ligner rigtige sedler, men kopierne afsløres ved, at de mangler vandmærke, sikkerhedstråd eller hologram. Nogle af sedlerne har også spor efter tryksværte, ellers kan det være, at trykket er gået gennem papiret, og kanterne er klippet lidt skævt af.

Sponsoreret indhold