Krimi4. februar 2021

Falsk rugemor bedrog flere par: Nu skal hun længere tid i fængsel

Østre Landsret har netop skærpet straffen til en 28-årig kvinde, der er dømt for at bedrage tre par
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bb-92195.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

En 38-årig kvinde begik groft bedrageri for i alt 459.000 kroner, da hun lokkede tre forældreløse par til at betale hende for at være deres rugemor.

Nu er den falske rugemor blevet idømt en længere fængselsstraf i Østre Landsret.

Det skriver Østre Landsret i en pressemeddelelse.

Kvinden blev i Roskilde Byret idømt et år og ni måneders fængsel. Den dom er nu ved landsretten skærpet til to års fængsel.

'Der var i landsretten dissens for at fastsætte straffen til fængsel i 2 år og 6 måneder. Der blev ved strafudmålingen i skærpende retning især lagt vægt på tiltaltes særdeles grove og systematiske udnyttelse af de tre pars tillid og den særlige sårbare situation, de befandt sig i', står der i kendelsen.

Kvinden lokkede parrene til at betale for kunstige befrugtninger og en rejse til Cypern.

Kvinden fortalte, at hun ikke blev gravid til et par. Et andet fik at vide, at hun mistede barnet.

Men i virkeligheden var hun blevet gravid med et af parrene. Den 38-årige rugemor endte med at føde tvillinger, da hun blev kunstigt befrugtet.

Kontaktede barnløse par

I 2016 kontaktede den nu 38-årige kvinde de tre par, der alle gerne ville have par.

Hun tilbød dem at være rugemor for dem. Sammen med to af parrene rejste den dømte kvinde til Cypern for at få opsat æg.

Ingen af de to par kendte til hinanden, og de blev indlogeret på forskellige hoteller. Med to dages mellemrum mødte rugemoren op med først det ene par og senere det andet.

Rugemoren blev gravid med sæd fra manden fra det første par. Men hun fortalte dem aldrig, at hun blev gravid. Faktisk holdt graviditeten hemmelig for alle parrene, der betalte hende flere hundretusinde kroner til kunstige befrugtninger.

Tvillingerne tvangsfjernet

De to børn, der begge er piger, boede de første tre år hos deres mor. Men de blev tvangsfjernet akut af myndighederne, da deres trivsel, udvikling og sundhed var i fare.

Deres biologiske far blev tilbudt forældremyndigheden, hvilket han selvfølgelig takkede ja til.

De havde i tre forsøgt og kæmpet for retten til børnene. Men i Familieretshuset var faren kun blevet tilkendt en halv times samvær med børnene hver 14. dag. Og han skulle betale rugemoren børnepenge.

I august måned sidste år fortalte parrets advokat til TV 2, at børnene havde det godt i sit nye hjem og hurtigt havde taget sine nye forældre til sig.

Sponsoreret indhold