Krimi 12. oktober 2021

Falsk profil på Scor.dk: Tidligere spidskandidat dømt for at sende sexbilleder

Den tidligere SF-politiker Mikkel Dragmose-Hansen trak sig fra dansk politik pludselig. Mandag blev han dømt ved Retten i Odense
Foto: Ritzau/Scanpix

Det var nogle store sko Mikkel Dragmose-Hansen skulle udfylde, da han overtog tidligere SF-formand og -koryfæ Villy Søvndahls spidskandidatplads til regionsrådet i Region Syddanmark.

Den unge SF’er kunne tilmed kalde sig viceborgmester i Middelfart, hvor han har siddet 12 år i byrådet.

Men i august sluttede den ellers lovende politiske karriere, pludselig.

Nu er 34-årige eks-politiker dømt for at videresende sexbilleder af en anden person. Ved Retten i Odense blev han i en tilståelsessag dømt 30 dages betinget fængsel og en godgørelse til offeret på 5000 kroner.

Det skriver B.T.

For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

SE og HØR har fået aktindsigt i retsmødebegæring til retssagen. Mikkel Dragmose-Hansen var tiltalt for både blufærdighedskrænkelse og skaffe sig adgang til et ikke tilgængeligt sted. Mandag valgte han at tilstå anklagerne i retten.

Den 3. februar oprettede SF’eren en profil på datingsitet Scor.dk, skriver anklagemyndigheden i retsmødebegæringen. Ifølge dokumentet udgav han sig for at være en anden person, hvorved politikeren uberettiget fik udleveret en stribe billeder af seksuel karakter.

11 dage senere sendte Mikkel Dragmose-Hansen ifølge retsmødebegæringen fotoerne, der har en meget seksuel karakter, videre. Angiveligt for at sikre, at den forurettede i sagen skulle overholde covid-19-restriktionerne.

- Jeg er tilfreds med det resultat, som retten kom frem til, da det stemte overens med vores påstand, fortalte anklager Cecilie Christoffersen til B.T.

Mikkel Dragmose-Hansens forsvarsadvokat Jeppe Vang Madsen fortæller til SE og HØR, at han har aftalt med sin klient ikke at kommentere sagen og dommen, da den er af meget privatkarakter.

Til retsmødet mandag blev der nedlagt referatforbud. Det afskærer pressen fra at skrive de faktiske detaljer om sagen, og hvad Mikkel Dragmose-Hansen har forklaret i retten.

I august måned skrev den unge SF’er på Facebook:

’Det har været en af de sværeste beslutninger i mit liv, men efter at have brugt sommeren på at mærke efter, så har jeg besluttet at anmode om at udtræde af Middelfart Byråd med sidste dag den 6. september’, stod der på Facebook-profilen, der nu ser mere eller mindre lukket ud.

I dag arbejder den tidligere politiker i Assens Kommune.

Sponsoreret indhold