Krimi6. februar 2023

Fængslet for kutterdrab: Tidligere drabsdømt blandt de sigtede

I alt er fem mænd blevet varetægtsfængslet for et drab på kutteren "Inger Katrine" - en af dem har tidligere begået drab
Fem fængslet for kutterdrab
Fem mænd er varetægtsfængslet for kutterdrabet på fiskekutteren "Inger Katrine".
 Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Fem mænd, som i torsdags blev varetægtsfængslet i sagen om drabet på kutteren "Inger Katrine", fik ikke noget ud af at kære fængslingen til landsretten.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern efter at have talt med vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Dermed er de fem fortsat varetægtsfængslet i sagen, hvor de er sigtet for at have dræbt Alf Villum Jensen på fiskekutteren. De nægter sig skyldige.

Dagbladet kunne i weekenden også afsløre, at en af de fem sigtede tidligere er dømt for at have slået en mand ihjel.

Manden, der ifølge avisen i en årrække har fisket ved Vestkysten, er dømt for at have dræbt en mand med et jagtgevær i 2014. Han blev anholdt efter drabet i 2014, og i 2016 idømte Vestre Landsret ham 12 års fængsel.

Det er muligt at blive prøveløsladt, når man har afsonet to tredjedele af sin straf. Er man idømt 12 års fængsel, kan man derfor under særlige betingelser løslades efter otte år.

Efterforskningsleder Poul Fink fra Midt- og Vestjyllands Politi vil over for dagbladet ikke udtale sig om, at en af de sigtede er tidligere dømt.

Specialanklager Pia Koudahl mødte for anklagemyndigheden, da de fem mænd blev fængslet af Retten i Holstebro i torsdags. Hun afviser over for Ritzau også at kommentere oplysningen om, at den ene er tidligere dømt for drab.

Sponsoreret indhold