Krimi11. marts 2024 (opd. 11. marts 2024)

Evakueret efter dansk hotelbrand

Stort politi- og brandvæsenopbud ved Vordingborg Havnefront efter brand på hotel for udenlandske arbejdere - tekniske fejl er den mest sandsynlig årsag til branden, mener myndighederne
Store styrker blev sendt til området for at nedkæmpe branden.
Store styrker blev sendt til området for at nedkæmpe branden.
 Foto: Presse-fotos.dk

Politiet og brandvæsenet er mandag morgen til stede ved Havnefronten i Vordingborg, efter at der søndag aften udbrød brand i et skib, som er blevet ombygget til et stort hotel for udenlandske arbejdere.

Det oplyser vagtchef ved Sydsjælland og Lolland-Falsters politi Lars Denholt.

- Vi har ikke nogen ting, der lige umiddelbart indikerer, at vi har en pyroman på spil. Det er nok mere noget teknisk, siger han.

Politiet fik anmeldelse om branden søndag klokken 18.36, og blandt de første meldinger lød det, at der kom røg ud af en væg. Et par timer efter blev der anmeldt synlige flammer.

- Af det, vi lige umiddelbart har fået at vide fra afhøringer af vidner, kunne det lade til at have at gøre med nogle elektriske installationer, siger Lars Denholt.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne.

Boligområdet kaldes Camp Tortona. Ifølge SBJV, der er totalentreprenør på Storstrømsbroen, kan der bo 300 personer på hotelskibet.

Området er opdelt i blokke med lejligheder.

Den blok, der har været ild i, rummer 85 lejligheder, og i fire af dem opstod der brand.

Hotellet blev som følge af branden evakueret.

De første beboere fra de andre blokke fik lov at vende hjem omkring midnat, mens de personer, der bor i den ramte blok, er blevet genhuset.

- Nu har vi slukket de synlige flammer. Vi er nødt til at blive hernede for at sikre, at der ikke ligger noget og ulmer i hulrummene. Men vi har ikke en frygt for, at det lige pludselig eksploderer.

I løbet af formiddagen vil brandefterforskere ankomme til stedet for at undersøge årsagen til branden, siger vagtchefen.

De fire pågældende boliger er blevet beskadiget i branden.

- Fordi der er blevet brugt meget store mængder vand, kan der også være følgeskader andre steder. Så vi har ikke en endelig oversigt over, hvor meget det er gået ud over, siger Lars Denholt.

Sponsoreret indhold