Krimi30. april 2024 (opd. 30. april 2024)

Et skib er brudt i brand i Køge: Røg vælter ind over byen

Et skib er brudt i brand i Køge, og røgen driver nu ind over byen - det får også konsekvenser for S-togstrafikken i området
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Branden er meget voldsom.
 Video: Presse-fotos.dk

Der er tirsdag opstået brand i et skib, der ligger til i havnen i Køge ud for Nordhavnsvej, og som er lastet med metal- og plastikaffald.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på det sociale medie X.

Som følge af branden driver der sundhedsskadelig røg ind over byen, lyder det fra politiet i en beredskabsmeddelelse. Der har været sirenevarsel.

Man bør ikke søge mod det brændende skib, lyder det.

- Brandvæsnet er på stedet og arbejder på at bekæmpe ilden, skriver politiet på X.

Tirsdag klokken 20.10 lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi, at slukningen af branden forventes at vare nogle timer endnu.

- Det er nu i området øst for Københavnsvej/Ringvejen i Køge, syd for Zoffmannsvej og nord for Søndre Viaduktvej, at folk skal holde sig inden døre og lukke døre og vinduer. Man behøver ikke længere forlade området, skriver Midt- og Vestsjællands Politi på X kort efter kl. 21.30.

Hvis borgere føler ubehag som følge af røgen, skal de kontakte vagtlægen på 1818.

- Vi skal kraftigt anmode folk om ikke at opsøge Køge Sygehus uden forudgående aftale med vagtlægen på 1818. Der er mange personer, der søger mod sygehuset. Det er forbeholdt folk med akut behov, skriver politiet på X.

Røgudviklingen fra branden betyder desuden, at færgen fra Rønne, der skulle ankomme klokken 22.00 ikke kan komme i havn. Det er uvist, hvornår det kan lade sig gøre.

Ifølge beredskabets hjemmeside odin.dk indløb der klokken 15.15 en alarm om brand i et skib, der lå i havnebassinet.

På billeder fra havnen kan man se tyk, grå røg stige op fra skibet "Rix Munte". Ifølge hjemmesiden Vesselfinder sejler skibet under portugisisk flag. Det ankom til Køge Havn natten til tirsdag.

Havnedirektør Thomas Kampmann siger til Sjællandske Nyheder, at der umiddelbart ikke er sket personskade som følge af branden.

På grund af politiets arbejde i forbindelse med branden kører der hverken tog til eller fra Køge Station og Køge Nord Station, skriver DSB på sin hjemmeside.

Fra omkring klokken 21.20 vil InterCity- og Regionaltog til og fra Nykøbing Falster igen køre til Køge Nord, lyder det fra DSB kort efter klokken 20.

Strækningen er fortsat lukket for andre tog.

S-togene kan ikke køre til og fra Køge Station, der ligger tæt ved havnen.

Det gælder foreløbigt frem til klokken 22 tirsdag aften, skrev DSB klokken 19.30 på sin hjemmeside.

Som følge af branden har politiet afspærret området omkring Køge Havn.

Sponsoreret indhold