Et år efter Mia Skadhauge Stevn forsvandt: Her er Aalborgs sikkerhedstiltag

Hun steg ind i en sort bil, politiet formoder agerede som pirattaxa, for at komme hjem efter en bytur, men hun kom aldrig hjem. De efterfølgende dage udrullede sig en mordefterforskning for danskerne, der forfærdede fulgte med.

Efter drabet ville flere politikere have mere sikkerhed i nattelivet, flere overvågningskameraer i gadebilledet, busserne skulle køre oftere, der skulle sættes flere taxaer ind, kvinder begyndte til selvforsvar, og forældre stod i kø for at hente deres børn efter en våd aften.
Men hvordan står det til et år efter den skæbnesvangre nat?
Berusede unge og apps
TV 2 Nord har været ude og spørge de unge i nattelivet, om det tragiske drab har medvirket til, at de tager flere sikkerhedsforanstaltninger, nu hvor de skal hjem fra den største festgade i Danmark.
De unge i byen fortæller blandt andet til mediet, at det er blevet normalt, man ikke går alene hjem – uanset hvor tæt man bor på byen. Og appen “Find venner” bliver også flittigt brugt, så alle kan se, om deres venner er kommet sikkert hjem.

Også på baren Club Wolf, der var det sidste sted, Mia Skadhauge Stevn var inden sin forsvinden, har drabet gjort et stort indtryk på de ansatte, der stadig er meget påvirkede. Ifølge barbestyreren Lasse Bøgelund, der var en af de sidste til at tale med Mia, er hans ansatte blevet mere opmærksomme på meget berusede gæster.
Et sikkerhedssted
Et af de største tiltag i festgaden er dog det nyåbnede Safe House, der åbnede i kølvandet på drabet. Frivillige kræfter stiller op hele natten.
På adressen Jomfru Ane Gade 25 kan unge mennesker søge ly mellem klokken 23 og 07 hver fredag og lørdag, og det er uanset, om de skal have ladet din telefon op, afruses, eller de venter på, nogen kommer og henter dem.

– Vi er rigtig meget med til at hjælpe folk sikkert hjem. Enten sørger vi for, at der bliver taget kontakt til nogen, der kan komme og hente dem, eller også kan de sidde herinde og slappe af og afruse, så de selv kan finde hjem, fortæller Mikkel Ramm, der er den daglige leder af Safe House i Jomfru Ane Gade, til TV 2 Nord.
Ifølge ham, er det allerede klokken 23, de første besøgende kommer og har brug for hjælp. Det kan være alt fra hjælp til at oplade en telefon, mens andre lige skal sidde ned og blive lidt mere ædru, inden de skal hjemad.
Der kan på en enkelt aften komme omkring 200 besøgende forbi, der nu får hjælp tæt på gaden i stedet for at stavre alene rundt i natten.