Krimi12. april 2023 (opd. 12. april 2023)

Energiselskab anmeldt til politiet

Selskabet er anmeldt for ikke ar have overholdt reglerne i forbindelse med elhandel
Det oplyses ikke, hvilken virksomhed, der er tale om. 
Det oplyses ikke, hvilken virksomhed, der er tale om.
 Foto: Scanpix Danmark

Forsyningstilsynet har anmeldt en elproducent til politiet for ikke at have overholdt reglerne i forbindelse med handel med el på det internationale marked.

I en pressemeddelelse oplyser tilsynet, at selskabet er meldt til politiets National Enhed for Særlig Kriminalitet. Det er her, hvor den afdeling, som tidligere har været kendt som Bagmandspolitiet, hører hjemme nu om dage.

Forsyningstilsynet vurderer, at selskabet har tilbageholdt oplysninger om sin egen manglende produktionskapacitet fra det internationale elmarked. Dermed er prisen blevet holdt kunstigt lav.

Den lave pris har selskabet ifølge styrelsens mistanke selv nyt godt af, da det selv har opkøbt el på markedet.

Forsyningstilsynet oplyser ikke, hvilket selskab der er tale om. Over for Ritzau henviser man til, at der er tavshedspligt.

Firma indrømmer: Det er os

Det er selskabet Nordjyllandsværket, som er blevet anmeldt til Bagmandspolitiet for insiderhandel. Det oplyser Aalborg Forsyning, der ejer Nordjyllandsværket, i en pressemeddelelse.

Ifølge selskabet drejer sagen sig om et turbineudfald i december 2018, hvor "en menneskelig fejl" resulterede i, at man ikke fik oplyst til det internationale elmarked, at den ledige kapacitet var 0 megawatt.

Sponsoreret indhold