Krimi18. april 2023 (opd. 27. april 2023)

Emilie Meng-sagen spøger: Dna-spor kan fælde mistænkt som morder

Den 32-årige gerningsmands dna skal tjekkes for at se, om der er en sammenhæng mellem Emilie Meng- og sagen om den 13-årige pige, mener både advokat og ekspert
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Den 13-åriges papfar, Allan Nielsen, talte med pressen, efter den 32-årige mistænkte i sagen var blevet fremstillet i grundlovsforhør.
  Video: Mikael Rieck

Budskabet er klart: – Alt skal tjekkes.

Sådan lyder det fra Mai-Britt Thygesen, der er bistandsadvokat for familien i sagen om Emilie Meng.

Hun vil nemlig have undersøgt, om der er en sammenhæng mellem den nuværende sag med den 13-årige, der blev bortført og voldtaget af en 32-årig mand, og sagen om den 17-årige Emilie Meng, der blev dræbt for syv år siden.

Vigtigt dna-spor

I forbindelse med efterforskningen af mordet på Emilie Meng indhentede politiet over 1300 personers dna uden at finde frem til en gerningsmand.

Nu har politiet et vigtigt spor at forfølge, når politiet får den 32-årige gerningsmands dna. Det er dog ikke nødvendigvis ensbetydende med, at manden er skyldig i mordet på Emilie Meng, hvis det skulle vise sig, at der er et dna-match.

Der er stor forskel på de to sager, men også ligheder.

Gerningsmanden bag Emilie Mengs mord er aldrig blevet fundet, mens pigen slap levende ud efter 27 timers fangenskab, hvor politiet anholdt en 32-årig gerningsmand, der nu er sigtet i sagen.

Begge forbrydelser skete i byerne Korsør og Svenstrup, som ligger i samme område, og derfor er det nærliggende ifølge Mai-Britt Thygesen at tjekke op på, om der er en lighed mellem de to sager.

– Jeg gik ud med en kraftig opfordring om, at politiet skal lave en grunding efterforskning i sagen om den 13-årige og holde det op mod sagen om Emilie Meng, så man kan se, om det er samme gerningsmand, fortæller Mai-Britt Thygesen til SE og HØR.

Hun lægger blandt andet vægt på, at politiet tjekker spor som teleoplysninger, dna og fingeraftryk.

– I Emilie Meng-sagen havde man ikke en mistænkt, hvor man for eksempel kunne holde de her oplysninger op mod de oplysninger, man nu kan skaffe fra den 32-årige gerningsmand i sagen. Og når man har det, kan man jo se, om der er et match, siger hun.

SE og HØRs krimiekspert, Per Kaae, er enig i, at det er essentielt at få testet gerningsmandens dna.

– Det er det vigtigste af det hele, så det er helt sikkert, det første politiet gør.

– Hvis der er et match, så åbner man Emilie Meng-forskningen igen i relation til den 32-årige, forklarer han

Han vurderer, at det vil tage op til en uge, før man kommer frem til et resultat.

Politiet i Sydsjælland og Lolland-Falster har meldt ud, at man vil se, om der er en sammenhæng mellem den 32-årige gerningsmand og andre uopklarede sager.

Indtil videre er den 32-årige mand varetægtsfængslet og sigtet for frihedsberøvelse og voldtægt af den 13-årige pige.

Sponsoreret indhold