Krimi 12. januar

Else-sagen afgjort: Tidligere ansatte får bøder

To tidligere ansatte på plejehjemmet Kongsgården var tiltalt for grov forsømmelse af Else Marie Larsen, efter TV 2 dokumentar. Nu får de bøder
Ældre på plejehjem
To tidligere ansatte får bøder på 5000 kroner for grov forsømmelse, efter TV 2 dokumentaren der afdækkede forholdene på plejehjemmet Kongsgården.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

5000 kroner i bøde.

Sådan lyder afgørelsen mod de to tidligere ansatte på plejehjemmet Kongsgården i det nordlige Aarhus, som det for nylig kom frem, at der var rejst tiltale mod i Else-sagen.

Det oplyser den tidligere ansattes advokat Signe Suhr Mortensen til TV2 ØSTJYLLAND.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Sagen er sluttet med en bøde på 5000 kroner, hvilket efter min opfattelse understøtter, at det indgreb min klient har været udsat for ved at blive udstillet i den dokumentar er helt ude af proportioner i forhold til, hvad der i virkeligheden er passeret, skriver Signe Suhr Mortensen.

Hun oplyser, at selv om der i første omgang var rejst tiltale, er sagen ikke behandlet i retten, men er endt med et bødeforlæg efter aftale mellem anklagemyndighed og forsvarsadvokaterne.

TV2 ØSTJYLLAND har forsøgt at få en kommentar fra anklagemyndigheden.

I 2020 blev 90-årige Else Marie Larsen landskendt, da hun var hovedperson i TV2s dokumentar 'Plejehjemmene Bag Facaden'. Her fik seerne et indblik i den behandling, hun fik på plejehjemmet Kongsgården i det nordlige Aarhus.

I TV2s dokumentar har familien givet tilladelse til, at der bliver opsat skjult kamera på Else Marie Larsens værelse på plejehjemmet.

Optagelserne viste blandt andet, at den 90-årige kvinde blev pakket ind i tæpper og kørt ud til Halloween-arrangement med andre beboere i stedet for at blive skiftet.

Optagelserne viste også, at Else Marie Larsen blev hejst op i en loftlift i et forsøg på at få hende til at lave afføring, selvom hun gav tydeligt udtryk for, at det gjorde ondt.

I december kom det frem, at der nu, mere end to år efter, er rejst tiltale mod to tidligere ansatte på plejehjemmet. Det skrev Århus Stiftstidende. De to var tiltalt for grov forsømmelse i arbejdstiden på grund af deres måde at yde pleje til Else Marie Larsen, fremgik det.

Else Marie Larsen når ikke selv at opleve, hvad retssagen mod de tidligere ansatte ender med. Hun døde i maj i år, 92 år gammel.

Sponsoreret indhold