Krimi27. november 2020

Ekspert om Mette F. i fuld beskyttelse: Idiotisk diskussion

En ekspert langer nu ud efter de toppolitikere, der kritiserer statsministeren for at bære fuld corona-beskyttelse ved minkfarm
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mette_og_minkavler.jpg
 Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Flere toppolitikere er nu ude at kritisere statsministeren voldsomt for at være i fuld beskyttelsesdragt, da hun besøgte en minkfarm i går.

Kritikken kommer fordi, statsministeren var helt pakket ind i beskyttelsesmidler, mens minkavler Peter Hindbo fra Sdr. Bjert slet ikke bar corona-beskyttelse.

Men den kritik mener Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi fra Syddansk Universitet, er helt forfejlet.

- Netop fordi, han (minkavleren red.) ingen beskyttelsesudstyr havde på, så giver det da rigtig god mening at beskytte statsministeren. Jeg kan slet ikke forstå, at den diskussion overhovedet kan opstå, det er da fuldstændig idiotisk, siger hans Jørn Kolmos.

- Selvfølgelig skal statsministeren da udvise ekstrem omhyggelighed og forsigtighed. Det kan jo ikke nytte noget, vi lægger statsministeren ned. Og netop, når minkavleren ikke engang har beskyttelsesudstyr, og måske ikke engang har et mundbind på.

Det havde han ikke, han var helt normal i sin påklædning?

- Så er det da vigtigt, at statsministeren har. Den diskussion kan jeg slet ikke forstå. Det er da at udvise rettidig omhu, at statsministeren iklæder sig ud fra et forsigtighedsprincip, og går igennem en minkfarm, siger professoren.

- Vi ved da ingenting om, om den minkfarm har været smittet eller ej. Den smitte har jo bredt sig som lynild rundtomkring.

- Jeg kan slet ikke forstå, de politikere, der begynder at stille spørgsmålstegn ved det, siger Hans Jørn Kolmos.

Det er blandt andre Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, der kritiserer statsministeren på Twitter, skriver eb.dk.

’Hallo Statsminister. De RASKE mink ER døde. Det er simpelthen for tykt med den dragt/kostume på en *tidligere* minkfarm, som *aldrig* har haft smitte. Der er ingen fare. Hvorfor give det indtryk?, spørger Vanopslagh.

Sponsoreret indhold