Krimi21. december 2020

Ekspert: Det ved vi om ny virusvariant

Danmark har taget et stort skridt og lukket ned for indrejse fra Storbritannien. En ekspert forklarer, om vi skal frygte den nye corona-variant i Danmark. Varianten blev fundet herhjemme allerede i september
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001_0.jpg
 Foto: MEGA

I Storbritannien bliver alle borgere lige nu bedt om at opføre sig som om alle er testede positive med coronavirus på grund af en ny variant.

Men en ekspert forklarer nu til SE og HØR, at den nye variant blev fundet i Danmark allerede i september.

Den nye variant af virus, som har spredt sig i England, er 70 pct. mere smitsom og spreder sig hurtigere end den oprindelige coronavirus.

Men den nye hurtigt smittende variant har også spredt sig i Danmark.

Dog i langt mindre grad.

Der er ifølge Statens Serum Institut fundet ni smittede i Danmark med den nye variant af coronavirus.

En ekspert forklarer nu, hvad det betyder.

- Det første tilfælde strækker sig tilbage til september måned. Så der er ikke meget, der tyder på, at den spreder sig sindssygt godt i Danmark, siger lektor i matematisk epidemiologi fra RUC, Viggo Andreasen, til SE og HØR.

Han forklarer, at buddet nok er, at der ikke er så mange tilfælde af den i Danmark.

- Så det ser ikke umiddelbart ud til at sprede sig så voldsomt. Men det minder jo lidt om vores bekymring for de der minkvarianter.

- Men så er det vel trods alt alligevel et ret drastisk tiltag, at de alligevel lukker ned (for indrejse) fra Storbritannien?

- Ja, det kan man egentlig godt sige. Og det er vel fordi Storbritannien selv har meldt så voldsomt ud.

- Der er et eller andet, der gør, at den åbenbart spreder sig i Storbritannien. Men det er ikke sådan, at de tilfælde man har set i Danmark har spredt sig vildt og blodigt, siger Viggo Andreasen.

Men det er altså reelt, at den er kommet og har spredt sig i Storbritannien.

Men der er også folk, der kender den helt ned i gensekvenserne, som siger, at den er bedre til at komme ind i menneskeceller end den oprindelige virus.

- Så på en eller anden måde skal man være bekymret for den. Men det er ikke sådan, at det slår mig, at den vælter os omkuld i løbet af en uge.

- Men det er vel reelt nok, at tusindvis har den i England?

- Ja, ja. Men hvis den smitter ligesom de andre, så breder alle kloner sig jo lige nu. Det her peger på, at det er en virus som er ret god til at mutere. Og det har den så gjort i England.

- Og det er endnu en grund til, at det er en god idé at få den bragt ned på så lavt et niveau som muligt, lyder det fra Viggo Andreasen.

Han forklarer også, at det er godt, at vi har så mange restriktioner i Danmark nu, da det vil forhindre den nye variant i at sprede sig i Danmark.

Sponsoreret indhold