Krimi 30. marts 2020

Ekspert: Danmark kan genåbne efter påske

En ekspert vurderer, at sundhedsvæsenet vil kunne følge med, hvis Danmark løsner op for sit lockdown efter påske
Foto: Thomas Laursen

Vi går nu ind i den tredje uge, hvor det officielle Danmark er lukket ned, og den foreløbige udmelding er, at lockdown varer til efter påske. 

En sundhedsprofessor vurderer, at tallene for indlagte på intensivafdelinger viser, at Danmark snart kan genåbnes. Det skriver Ekstra Bladet

- Jeg kan ikke se, hvorfor børnene ikke kan begynde at gå i skole igen efter påsken. Det ville være forsvarligt, når vi ser på sundhedsvæsenets kapacitet, vurderer Jakob Kjellberg, der er professor og sundhedsøkonom fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Vive, over for Ekstra Bladet

Sundhedsprofessoren har gransket Sundhedsstyrelsens seneste rapport om kapaciteten på landets intensivafdelinger, og det er antallet af patienter, der ligger i respiratorer, der giver anledning til forsigtig optimisme. 

I skrivende stund ligger 113 i respirator, og tallet stiger langsomt. Sundhedsmyndighederne har oplyst, at man har reserveret 1060 respiratorer til coronaviruspatienter. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

- Der er kapacitet på sygehusene. Selv hvis det skulle gå lidt galt. Vi er slet ikke i nærheden af grænsen, så hvis det pludselig går stærkere, har vi respiratorer nok, vurderer sundhedsøkonomen.

Sundhedsprofessoren fortæller yderligere til Ekstra Bladet, at det er intensivafdelingernes kapacitet, han hæfter sig ved - og ikke antallet af smittede. 

- Det handler ikke om, at vi ikke skal have covid. Det er vi gået væk fra. Rigtig mange af os kommer til at have det, lyder det fra Jakob Kjellberg.

Sponsoreret indhold