Ekspert: Danmark kan genåbne efter påske

København ligger i disse dage mennesketom hen.

København ligger i disse dage mennesketom hen.

Foto: Thomas Laursen

Vi går nu ind i den tredje uge, hvor det officielle Danmark er lukket ned, og den foreløbige udmelding er, at lockdown varer til efter påske. 

En sundhedsprofessor vurderer, at tallene for indlagte på intensivafdelinger viser, at Danmark snart kan genåbnes. Det skriver Ekstra Bladet

- Jeg kan ikke se, hvorfor børnene ikke kan begynde at gå i skole igen efter påsken. Det ville være forsvarligt, når vi ser på sundhedsvæsenets kapacitet, vurderer Jakob Kjellberg, der er professor og sundhedsøkonom fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, Vive, over for Ekstra Bladet

Sundhedsprofessoren har gransket Sundhedsstyrelsens seneste rapport om kapaciteten på landets intensivafdelinger, og det er antallet af patienter, der ligger i respiratorer, der giver anledning til forsigtig optimisme. 

I skrivende stund ligger 113 i respirator, og tallet stiger langsomt. Sundhedsmyndighederne har oplyst, at man har reserveret 1060 respiratorer til coronaviruspatienter. 

- Der er kapacitet på sygehusene. Selv hvis det skulle gå lidt galt. Vi er slet ikke i nærheden af grænsen, så hvis det pludselig går stærkere, har vi respiratorer nok, vurderer sundhedsøkonomen.

Sundhedsprofessoren fortæller yderligere til Ekstra Bladet, at det er intensivafdelingernes kapacitet, han hæfter sig ved - og ikke antallet af smittede. 

- Det handler ikke om, at vi ikke skal have covid. Det er vi gået væk fra. Rigtig mange af os kommer til at have det, lyder det fra Jakob Kjellberg.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close