Efterlod hårrejsende telefonbesked: Hvor er Lauren og Matt?

Lauren og Matt savnes efter vulkanudbruddet i New Zealand.

Lauren og Matt savnes efter vulkanudbruddet i New Zealand.

(Foto: Ritzau Scanpix og privat)

Ingen har hørt fra et nygift amerikansk ægtepar, der blev fanget i det voldsomme vulkanudbrud, der ramte New Zealand mandag – og som allerede har kostet mindst fem mennesker livet.

Det sidste livstegn fra parret, der stammer fra Virginia, er en gruopvækkende telefonbesked, som parret lagde til deres familiemedlemmer, hvor de fortalte, at de ”var blevet slemt forbrændt”.

Det skriver Washington Post ifølge People.

Matthew og Lauren Ureys familier leder nu desperat efter det nygifte par, der var på bryllupsrejse og mandag besøgte den den newzealandske ø White Island, der blev ramt af det uventete og voldsomme vulkanudbrud.

Artiklen fortsætter under billedet...

Lauren og Matt savnes efter mandagens vulkanudbrud. Foto: Privat

Laurens mor, Barbara Barham, fortæller til det amerikanske medie, at hendes svigersøn havde lagt en besked på familiens telefonsvarer.

- Matthew sagde, at der havde været et vulkanudbrud, og at de var slemt forbrændt. Han ville ringe, så snart han kunne, men det var svært både at snakke og foretage opkald, fortæller Barbara til det amerikanske medie.

- Hans hænder var så forbrændt, at det var svært for ham at tale i telefon, tilføjer hun.

Inden familien opdagede beskeden på telefonsvaren, var Laurens mor blevet ringet op af det krydstogtskib, som det nygifte par rejste med.

Krydstogtskibet havde flere af dets passagerer på øen, da vulkanen gik i udbrud – og krydstogtskibet ville høre, om familien havde hørt fra Lauren.

Det havde familien ikke.

Artiklen fortsætter under billedet...

Vulkanen gik i udbrud mandag over middag lokal tid.

Det voldsomme vulkanudbrud ramte øen White Island, mens en større gruppe turister befandt sig på øen. Foto: Ritzau Scanpix

Familien håber og beder nu til, at Lauren og Matthew er blevet indlagt og altså reddet fra øen, der er ubeboet.

Parret, der stammer fra Richmond, Virginia, var to ud af de i alt 47 personer, der befandt sig på øen, da vulkanen gik i udbrud kort før klokken 14.15 lokal tid mandag.

Langt de fleste var – ligesom Lauren og Matt – gæster ombord krydstogtskibet Ovation of the Seas, som besøgte vulkanøen mandag eftermiddag.

Politiet i New Zealand har bekræftet, at mindst fem personer er døde. Desuden er 31 fortsat indlagt – nogle med livstruende og/eller livsændrende kvæstelser.

Otte savnes stadig.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close