Krimi9. september 2023

Efterforskes som bevidst handling: Eksplosion i Hells Angels-klubhus

Politiet betrager eksplosionen i klubhuset som en bevidst handling
Der er hidtil ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med eksplosionen. 
Der er hidtil ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med eksplosionen.
 Foto: Presse-fotos.dk

Politiet var massivt til stede omkring Ørnevej og Svanevej i Københavns Nordvestkvarter tidligt lørdag morgen efter anmeldelser om høje brag og eksplosioner i området.

Københavns Politi skriver på det sociale medie X, tidligere Twitter, at eksplosionen er sket i et klubhus, som tilhører en af de grupperinger, der er en del af den aktuelle bandekonflikt.

Ifølge DR Nyheder er det et klubhus, der tilhører Hells Angels.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne, lyder det videre.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 05.37. Det var beboere i området, der anmeldte eksplosionen.

I en opdatering lørdag formiddag skrev politiet, at vidner har set to mørkklædte personer løbe ad Svanevej kort efter eksplosionen.

- Vi vil meget gerne i kontakt med flere vidner, der kan have set de to eller andet mistænkeligt ifm hændelsen. Ring i så fald til os på 1-1-4, lyder det.

Ifølge politiets National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er der gang i en voldelig konflikt mellem den forbudte bande Loyal To Familia (LTF) og rockergruppen Hells Angels.

Politiet skriver, at det betragter handlingen som bevidst og som en del af den igangværende konflikt.

- Vi vurderer derfor, at der ikke er fare for de omkringboende, men på grund af efterforskningen har vi afspærret et stort område og vil være tilstede i mange timer endnu, skriver Københavns Politi.

Københavns Politi skriver i en opfølgning kort før klokken 14.30 lørdag, at man har ophævet flere af lørdagens mange afspærringer.

Foruden politiets patruljevogne er en ambulance og politiets kemiske beredskab på stedet.

Til Ritzau fortæller politiinspektør Trine Møller, at resten af dagen vil gå med tekniske undersøgelser.

- Så er der den efterforskningsmæssige indsats, hvor den tekniske også indgår. Vi skal have fat på de vidner, der har set og hørt noget, og så har vi en tryghedsskabende indsats for de borgere, der bor i området, siger hun.

Det er endnu for tidligt at sige, præcis hvad det er, der er eksploderet, lyder det.

Politiet skriver lørdag eftermiddag på det sociale medie X, at det ikke forventer at komme med mere nyt om sagen lørdag.

I forbindelse med den igangværende konflikt har politiet indført visitationszoner efter et skuddrab på Christiania 26. august.

Den ene af de to zoner dækker Christiania og en del af Amager.

Den anden zone dækker en del af Nørrebro og Nordvest, herunder Svanevej.

Politiinspektør Trine Møller kan ikke sige, om hændelsen lørdag giver anledning til yderligere tiltag.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) kalder hændelsen "forkastelig".

- Heldigvis er der ingen meldinger om tilskadekomne denne gang. Men det er forkasteligt, hvis banderne endnu en gang er til fare for almindelige mennesker.

- Deres kyniske kriminelle forretninger og interne opgør trækker et spor af afstumpet vold og brutale drab efter sig. Det hverken kan eller skal vi som samfund acceptere, siger Hummelgaard i en kommentar.

Sponsoreret indhold