Krimi23. marts 2023 (opd. 24. marts 2023)

Efter voldsomt skyderi i Grønland: Nu er 20-årig mand anholdt

Fem personer blev ramt, da en blot 20-årig mand ifølge politiet skød tilfældigt rundt i Narsaq i Grønland onsdag
Manden blev anholdt blot en halv time efter skyderiet (arkivfoto).
Manden blev anholdt blot en halv time efter skyderiet (arkivfoto).
 Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Det var en 20-årig mand, der blev anholdt i Narsaq i Grønland efter en skudepisode, hvor han ifølge Grønlands Politi skød mod tilfældige.

Det skriver Sermitsiaq, der har været til en pressebriefing med vicepolitiinspektør fra Grønlands Politi Lars Bjerregaard.

- Gerningsmanden begyndte at skyde på tilfældige bygninger i byen og gik derefter ud til heliporten, hvor han affyrede skud mod en helikopter, der var ved at lande, siger han.

Den 20-årige mand fremstilles torsdag eftermiddag lokal tid i et grundlovsforhør, hvor politiet har bedt om dobbeltlukkede døre. Det betyder, at offentligheden hverken har adgang til at høre sigtelsen eller at være med til retsmødet.

Ved skyderiet blev to personer ramt af skud, mens yderligere tre blev ramt af glassplinter, da en helikopter fra Air Greenland, der holdt på landingspladsen i byen, blev ramt af skud. Ingen af de ramte er i livsfare, lød det efter skyderiet.

Politiet mener ikke, at nogle af de ramte har en forbindelse til gerningsmanden, fortæller Lars Bjerregaard.

Grønlands Politi får hjælp af danske kriminalteknikere i sagen, skriver Sermitsiaq.

Den 20-årige mand blev anholdt cirka en halv time efter, skyderiet fandt sted. Han er ifølge Sermitsiaq fra lokalområdet.

Sponsoreret indhold