Krimi28. august 2023 (opd. 28. august 2023)

Efter ulykke: Bowl'N'Fun erklærer sig skyldig i uagtsomt manddrab

Forlystelsesvirksomheden i Esbjerg erklærer sig skyldig i uagtsomt manddrab, efter at en 29-årig tjenerelev døde i en gokartulykke sidste år

Forlystelsesvirksomheden Bowl'N'Fun i Esbjerg erklærer sig skyldig i uagtsomt manddrab, efter at en 29-årig tjenerelev døde i en gokartulykke sidste år.

Det skriver TV Syd.

Mandag behandler Retten i Esbjerg sagen, og her skulle den endelige dom og strafudmåling også være afsagt. Men det er udskudt til onsdag klokken 09.00.

Steffen Larsen, der er eneejer af firmaet Maximum Group, og som står bag en række Bowl'N'Fun-centre, indledte retsmødet med at erkende.

Retssagen kørte dermed som en tilståelsessag, og under sagen lagde anklager Niklas Sindberg vægt på, at hændelsen ikke var selskabets hensigt.

Han sagde ifølge Avisen Danmark, at Bowl'N'Fun i Esbjerg har bestået de årlige syn af banen. Banderne var desuden blevet hovedrepareret to gange.

Men banen er blevet godkendt med store fejl og mangler, skriver Avisen Danmark.

Ifølge Steffen Larsen var banen bygget mangelfuldt.

- Men det er vores ansvar. Det må ikke ske, at en gæst dør på grund af gokartbanens stand.

- Havde banen været bygget korrekt, var det ikke sket, så havde jernrøret ikke hoppet op, så det stak ud på banen, sagde Steffen Larsen ifølge Avisen Danmark.

Ifølge TV Syd mener advokat Michael Clemmensen, der repræsenterer virksomheden, at straffen skal lyde på dagbøder på 25.000 kroner i alt.

Anklageren kræver, at der gives en bødestraf på mellem 250.000 og 500.000 kroner.

Ulykken, der førte til 29-årige Daniel Lee Ellis død, skete under et personalearrangement hos Bowl'N'Fun. Han blev ramt i brystet af et tre centimeter tykt stålrør.

Røret stak ind på gokartbanen og gennemtrængte gokarten, inden det kvæstede den 29-årige dødeligt.

Efter anklagemyndighedens opfattelse var Bowl'N'Fun, som ejer gokartbanen på Glarmestervej i Esbjerg, ansvarlig for, at banen ikke var forsvarligt vedligeholdt og efterset forud for ulykken.

I forbindelse med mandagens retsmøde talte TV Syd med offerets far, som var til stede i Retten i Esbjerg.

- Vi er glade for, at skyldsspørgsmålet er erkendt, siger John Jensen.

- Vores interesse er sådan set, at det ikke kan ske igen, nogensinde, siger han til TV Syd.

Ifølge TV Syd er årsagen til, at domsafsigelsen er udskudt, at dommeren har brug for at nærlæse rapporter fra Teknologisk Institut og en bilinspektør. Rapporterne handler om barrieren, dens stand, og hvordan banen så ud.

Bowl'N'Fun har siden ulykken bygget en ny gokartbane.

Sponsoreret indhold