Efter sexanklager mod Michael Jackson: Nu taler kendt barnestjerne ud

Macaulay Culkin.

Macaulay Culkin.

(Foto: MEGA)

Dokumentaren fortæller med detaljens magt, hvordan kongen af pop voldtog små drenge gennem en lang årrække. Men spørgsmålet er - kan vi stole på påstandene i dokumentaren? 

 

Den i dag 39-årige Macaulay Culkin har givet sit første interview, siden sexanklagerne mod vennen Michael Jackson så dagens lys i den eksplosive dokumentar. 

Det sker i Esquire Magazine.

Artiklen fortsætter under billedet... 

Der var 22 år imellem dem, da de to blev venner i 1990. (Foto: MEGA)

Den tidligere barnestjerne, der blev kendt som Kevin i "Alene Hjemme", siger i interviewet, at han aldrig så "Jacko" forgribe sig på nogen, og han nægter, at popsangeren nogensinde opførte sig upassende overfor ham. 

Til spørgsmålet om, hvorvidt det generer ham, at folk går ud fra, at han også blev misbrugt af Jackson, svarede han: 

- Jeg begynder med replikken - det er ikke en replik, det er sandheden: Han gjorde aldrig noget mod mig. Jeg så ham aldrig gøre noget, sagde Macaulay Culkin til Esquire Magazine. 

- Jeg har ingen grund til at holde noget som helst tilbage. Fyren er død. Jeg siger ikke, at det ville være elegant eller noget, men lige nu er tiden inde til at åbne munden. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

Culkin siger, at han var venner med Jackson, fordi han kunne relatere til det at være en barnestjerne (Foto: MEGA)

- Og hvis jeg havde noget at åbne munden om, ville jeg klart gøre det. Men nej, jeg så aldrig noget. Han gjorde aldrig noget. 

"Alene Hjemme"-stjernen mindes, hvordan han i 2005 vidnede i stjernens forsvar, da Michael Jackson var tiltalt for at have forgrebet sig på en 13-årig dreng. 

Den unge skuespiller, som mødte Jackson i 1990, da han var 10 år gammel, var ikke med i "Leaving Neverland"-dokumentaren. 

Artiklen fortsætter under billedet... 

"Alene Hjemme"-stjernen har altid taget "Thriller"-sangeren i forsvar (Foto: MEGA)

"Leaving Neverland" indeholdt detaljerede interviews med Wade Robson og James Safechuck som fortalte, at Kongen af Pop misbrugte dem, da de var børn. 

Boet efter Michael Jackson, som er blevet enormt lukrativt for familien, afviste filmen som "endnu en sensationspræget produktion med et skandaløst og patetisk forsøg på at udnytte og indløse" penge fra den afdøde sanger. 

"Leaving Neverland" fik premiere på Sundance Festivalen 25. januar sidste år. 

Seksuelle overgreb på Neverland?

Længe har der floreret rygter om overgreb begået af Michael Jackson på Neverland.

I 1993, mens Michael Jackson var på toppen af sin karriere, blev han anklaget for sexovergreb begået mod en dengang 13-årig dreng ved navn Jordan Chandler. Sagen endte med et forlig på godt 150 millioner kroner til Chandler-familien, mod at sigtelserne blev droppet.

I 2003 blev Michael Jackson tiltalt for overgreb på børn efter dokumentaren ”Living with Michael Jackson” blev frigivet. Her kom det frem, at en kræftsyg dreng havde delt soveværelse med Michael Jackson på Neverland.

To år efter blev Michael Jackson frifundet for alle anklager.

I 27 år har popikonet være udsat for anklager om sexovergreb. 

Culkin var som barn venner med Jackson, og han er gudfar til MJ's datter Paris. 

Michael Jackson faldt om i sit lejede hus på 100 North Carolwood Drive i Los Angeles 25. juni 2009 - og trods en hurtig indsats fra den tilkaldte ambulance stod han liv ikke til at redde. 

Klokken 14.26 lokal tid (23.26 dansk) blev én af verden allermest kendte musikere erklæret død. 

Hans pludselige og tragiske dødsfald sendte hurtigt chokbølger gennem hele verden - og hurtigt blev dødsfaldet en af de allerstørste nyhedshistorier i årtiet. 

“Leaving Neverland”

Fire timer lang dokumentar af instruktør Dan Reed.

Fortæller historien om Wade Robson og James Safechuck, der begge påstår, at de blev seksuelt forulempet af Michael Jackson som børn.

Flere radiokanaler har i kølvandet på dokumentaren proklameret, at de ikke længere vil spille musik af Michael Jackson.

”Leaving Neverland” blev vist på DR TV 8. marts.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close