Krimi16. november 2021

Efter sexafsløringer: Rasmus Paludan stævner tidligere partifælle

Partilederen for Stram Kurs Rasmus Paludan er ikke nærig med sine stævninger, han har nu valgt at stævne en tidligere partifælle for æreskrænkende udtalelser
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rasmuspaludan.jpg
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er ondt blod mellem den skandaleramte partileder Rasmus Paludan og hans tidligere partifælle.

Stram Kurs-lederen har nemlig nu valgt at stævne det tidligere fremtrædende partimedlem Dion Øland.

Det sker efter, Ekstra Bladet afslørede, at partilederen havde voldsomme samtaler med drenge helt ned til 13 år om emner som analsex, ”cock-spanking”, viste penis-torturredskaber og fortalte grove sexhistorier på mediet Discord.

Det fik Dion Øland, der er tidligere medlem af Stram Kurs, til at fare til de sociale medier, hvor han i kommentarer beskrev Rasmus Paludan som blandt andet ”pædofil”.

Rasmus Paludan har derfor nu sendt en stævning afsted og kræver 100.000 kroner i erstatning fra den tidligere partifælle. Ovenikøbet kræver Paludan at Dion Øland idømmes enten fængsel eller en dagbøder på i alt 40.000 kroner.

Dion Øland fortæller til SE og HØR, at han tog stævningen med en vis kølighed.

- Jeg grinte ret meget, siger han.

- Jeg mener stadig, at jeg har belæg for alt, jeg skriver.

Rasmus Paludan har ikke ønsket at svare på SE og HØRs spørgsmål om stævningen, men henviser blot til at, hvis man viderebringer injurierne, så er også det ifølge ham strafbart.

Rasmus Paludan siger selv, at han kæmper for ytringsfrihenden, men det er også tidligere set, at han slår hårdt ned på personer, der udtaler sig kritisk om ham.

I flere tilfælde har han ifølge Berlingske anlagt retssager eller truet folk med erstatninskrav og stævninger.

Det er på trods af, at han selv kalder sine modstandere i debatter på de sociale medier for ord som "feltmadras", "affald" og "luder".

Det er endnu ikke afgjort, hvornår sagen mellem de to tidligere partivenner ender i retten.

Rasmus Paludan blev i september idømt tre måneders betinget fængsel i Østre Landsret for racistiske og forhånende udtalelser.

Sponsoreret indhold