Krimi 23. april 2022

Efter kaos i Tivoli: Nu får det konsekvenser

Kæmpe fremmøde til Fredagsrock skabte uro. Nu overvejer Tivoli flere tiltag - for eksempel et bookingsystem
Foto: presse-fotos.dk

Det tiltrak tusindvis af mennesker fredag aften, da sangeren Andreas Odbjerg og rapperen Artigeardit gav koncert til Fredagsrock i Tivoli.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kort før klokken 20.30 måtte forlystelsesparken lukke portene. Det betød, at tusindvis af mennesker var samlet på gaderne omkring Tivoli i København uden at kunne komme ind.

Adskillige politipatruljer blev sendt ud i et forsøg på at sikre færdslen omkring Tivoli.

Ifølge pressechef Torben Plank blev portene lukket som varslet for at sikre en god koncert for dem inde i haven.

- Vi meldte ud på forhånd, at vi ville lukke portene, hvis vi mente, der var udsolgt, og det gjorde vi. Det betød så, at en del gæster gik forgæves, og det er vi kede af, men det er prisen for den gode koncert inde i haven.

- Så oplevede vi, at nogle forcerede hegnet, og det er fuldstændig uacceptabelt. Det vil vi politianmelde fremadrettet, siger han, efter at ledelsen i Tivoli har holdt et hastemøde lørdag formiddag.

En 15-årig dreng er sigtet som konsekvens af urolighederne, men Tivoli overvejer nu, hvilke indsatser der kan gøres fremadrettet.

- Vi vil gøre mere af det samme: opfordre til at komme i god tid, vi vil lave tjek, og så vil vi overveje en form for pladsreservation til de store koncerter. Det er en af tingene i værktøjskassen.

- Under covid-19 havde vi god succes med, at gæsterne bookede sig ind på særlige tider, og så fik vi et godt flow på et tidspunkt, hvor der ikke kunne være mange i haven. Så det er et brugbart redskab, man kan overveje at benytte.

Pressechefen kommer ikke ind på, om og i så fald hvornår det kan lade sig gøre med en sådan løsning.

Torben Plank understreger, at fredagens koncert dog forløb meget bedre end forrige fredag, hvor rapperen Icekiid var på scenen.

Her udbrød blandt andet slagsmål og masen foran scenen. Koncerten blev afbrudt i adskillige minutter.

- Generelt opførte gæsterne sig meget bedre i går (fredag, red.), og vores indtryk er, at dem, der var i haven, havde en rigtig god oplevelse.

- Det havde også en meget positiv indvirkning, at en del yngre var i selskab med forældre og voksne.

Torben Plank opfordrer især forældre til at tale med børn og unge om, hvordan man opfører sig hensigtsmæssigt ved koncerter.

Han forklarer, at der især på grund af coronaepidemien er en del gæster, som er til koncert for første gang.

Sponsoreret indhold