Krimi18. august 2022

Efter flugt fra sikret institution: 17-årig mand bag tremmer igen

Ved at hoppe over et hegn lykkedes det en teenager at flygte fra Stevnsfortet, hvor han sad varetægtsfængslet
En 17-årig mand er bag tremmer igen efter flugt fra Stevnsfortet.
En 17-årig mand er bag tremmer igen efter flugt fra Stevnsfortet.
 Foto: Bak Simon/Ritzau Scanpix

I ret præcist en måned nåede en 17-årig dreng at være på fri fod, efter at han 18. juli flygtede fra den sikrede institution Stevnsfortet.

Men onsdag aften gik den ikke længere, oplyser Københavns Politi.

- Vi har fundet den 17-årige mand, som vi efterlyste den 10. august, da han var flygtet fra Den Sikrede Institution Stevnsfortet. Han blev anholdt i aftes i Vanløse, skriver politiet på Twitter torsdag.

Teenageren sad varetægtsfængslet på institutionen for blandt andet frihedsberøvelse og grov vold begået i København. I forbindelse med efterlysningen lød det også, at han har bandetilknytning.

Han var sidst set i Vanløseområdet, hvor han også har bopæl. Og det var altså også her, at det lykkedes politiet at få fingre i ham igen.

Stevnsfortet, hvor teenageren flygtede fra, er en sikret døgninstitution for børn og unge. Her er unge, som blandt andet sidder varetægtsfængslet i surrogat, og der er ti pladser.

Institutionen hører under Region Sjælland og ligger i Midt- og Vestsjællands Politis område.

Den 17-årige formåede at flygte ved at hoppe over et hegn.

Samme metode brugte to andre unge på 17 og 18 år, der også lykkedes med at flygte dagen efter - altså 19. juli.

Deres tur i friheden blev dog kortvarig, da de efter fire timer blev fundet igen takket være borgere i Stevns Kommune, som hjalp politiet med, hvor de skulle lede.

I en udtalelse fra Stevnsfortet lød det i forbindelse med efterlysningen af den 17-årige, at "det er yderst sjældent, at der er unge, der rømmer institutionen".

De to rømninger midt i juli har fået konsekvenser. "De sikkerhedsmæssige udfordringer" er blevet udbedret, skrev institutionen i en mail til Ritzau. Men Stevnsfortet gik ikke i detaljer med forandringerne.

Sponsoreret indhold