Krimi12. juni 2023 (opd. 12. juni 2023)

Efter drabet på Mia Skadhauge Stevn: Unaturlige fordybninger fundet i skoven

En hårelastik, et nøglebundt og to brystplastre blev der blandt andet fundet i Hammer Bakker, da politiassistenter, hunde og kriminalteknikere ledte efter spor, der dog også fandt nogle fordybninger i skovbunden lavet af mennesker.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Mia-sagen forklaret
 Video: Alexander Brisling

Det er fjerde dag i retssagen i sagen om drabet på den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, hvor en 37-årig mand sidder tiltalt for voldtægt, drab og partering af den unge kvinde, der forsvandt efter en bytur i Jomfru Ane Gade den 6. februar 2022.

I dag er det fagvidner, der sidder ved vidneskranken og skal forklare. De første to vidner på dagen var en politiassistent samt hundefører og en kriminaltekniker, der begge var til stede i Hammer Bakker i dagene efter Mias forsvinden.

Den 10. februar var politiet ude med hunde for at tjekke, hvad de på det tidspunkt mente var gerningsstedet.

Det skete, efter de fandt Mias nøgler og hårelastik.

Den kolde vinterdag fandt politihundene, der reagerer på menneskefært, blandt andet et brystplaster samt Mias nøgler.

Derudover blev der også fundet to kondomer, indpakningen og snipperne til indpakningen. Det kom dog efterfølgende frem, at kondomerne intet havde med sagen at gøre.

Men på grund af fundene skulle hundene igen ud i Hammer Bakker, hvor de skulle lave en gerningsstedeftersøgning, hvor de mere præcist undersøger det afspærrede skovområde. Det foregår den 16. februar, og her finder politiet mere.

Blandt andet forklarede hundeføreren, hvordan der blev fundet et brystplaster mere, efter specialtrænede hunde markerede menneskefært i området.

Retssagen om Mia-drabet

Her kan du se, hvad retssagen i Aalborg mod en 37-årig mand, som er tiltalt for at have voldtaget og dræbt den 22-årige Mia Skadhauge Stevn i 2022, handler om:

Anklagen:

* 6. februar 2022 klokken 06.09 steg Mia Skadhauge Stevn ind i en mørk bil ud for Vesterbro 99 efter en bytur i det centrale Aalborg.

* Ifølge anklageskriftet tilbød den nu 37-årige tiltalte mand den tydeligt alkoholpåvirkede kvinde et lift og kørte hende - mod hendes vilje - til et øde skovområde ved Hammer Bakker og en adresse i Flauenskjold.

* Han voldtog hende og slog hende ihjel ved at udsætte hende for "betydelig lemlæstelse", hævdes det. Det skal være sket på et tidspunkt mellem klokken 06.09 og 15.00.

* Derefter og i de følgende dage parterede han i liget med en elektrisk bajonetsav, en hobbykniv og en saks. Flere dele anbragte han også i afløbsrens og opblandet kaustisk soda for at opløse dem.

* Ifølge tiltalen spredte han ad flere omgange ligdelene i Dronninglund Storskov, inden han blev anholdt 9. februar.

Anholdelse og fængsling:

* 9. februar 2022 blev klokken 11.20 anholdt politiet to dengang 36-årige mænd og sigtede dem for drab. Politiet droppede senere mistanken mod den ene.

* Den nu tiltalte mand blev som den eneste af de to varetægtsfængslet og har siddet fængslet siden.

Stillingtagen:

* Den 37-årige erkender usømmelig omgang med lig, men nægter sig sig skyldig i voldtægt og drab. Det oplyser hans forsvarer, Mette Grith Stage, før retssagen.

Retssagen:

* Sagen er rejst som en nævningesag. Det betyder, at tre dommere og seks nævninger skal afgøre sagen.

* Retten i Aalborg har afsat ni dage til sagen.

* De første seks retsdage - 7.-9. juni og 12.-14. juni - er sat af til bevisførelse.

* Først læses anklageskriftet op, og anklageren vil redegøre for sagens forløb. Dernæst ventes den 37-åriges forklaring, en række vidner og dokumentation af beviser.

* Derefter fortsætter og slutter sagen 27.-29. juni.

* Her vil anklager og forsvarer komme med deres afsluttende bemærkninger i proceduren, og retten vil tage stilling til, om den tiltalte er skyldig. Dernæst skal retten beslutte, hvilken straf han skal have.

Kilde: Ritzau, anklagemyndigheden og Nordjyllands Politi

På strækningen, hvor det tidligere er blevet beskrevet, den tiltalte har kørt, blev Mias nøgler fundet i vejkanten den 10. februar, hvor de lå mellem grusvejen og rabatten. Politiassistenten ved vidneskranken forklarede i retten, at området blev undersøgt igen den 16. februar, hvor hundene endnu engang markerede menneskefært.

Men fundet var dog ikke noget fysisk denne gang. I stedet var det to fordybninger i skovens mosbelagte underlag, der har fanget hundenes interesse.

Lignede det noget naturligt?, spurgte anklageren.

- Det så unaturligt ud, forklarede politiassistenten og fortsatte:

- Igen, vi kunne ikke se, hvad det var. Men vi var ikke i tvivl om, det var noget fra et menneske, i og med hundene markerede, men vi kunne ikke se, hvad det var.

Efterfølgende har flere eksperter været ved området for at sikre spor, mens andre kriminalteknikere har arbejdet andre steder i området i dagene omkring den 10. og 16. februar.

Der forventes dom i slutningen af juni i sagen.

Sponsoreret indhold