Krimi5. januar 2023

Efter dødsulykke: Nu river Tivoli Friheden rutsjebanen ned

En 14-årig pige mistede i 2022 livet i rutsjebanen
Ulykke i Tivoli Friheden
Tivoli Friheden blev 14. juli 2022 rømmet for besøgende efter en ulykke i forlystelsen Cobraen. Nu har forlystelsesparken fået tilladelse til at rive rutsjebanen ned.
 Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Tivoli Friheden i Aarhus har nu fået tilladelse til at nedrive den rutsjebane, hvori en 14-årig pige i 2022 omkom i en ulykke.

Det skriver Århus Stiftstidende.

- Vi har fået lov til at afmontere banen nu, og det starter vi med i næste uge, siger direktør i Friheden, Henrik Ragborg Olesen, til avisen.

Dødsulykken 14. juli 2022 undersøges stadig af politiet og Teknologisk Institut. En endelig forklaring af hændelsen foreligger ikke endnu.

Cobraen, som er cirka 25 meter høj og kan køre op til 70 kilometer i timen, har ikke været i brug siden hændelsen.

En 13-årig dreng pådrog sig også håndskader i forbindelsen med ulykken, hvor de bageste to sæder af en vogn knækkede af vogntoget.

Henrik Ragborg Olesen har tidligere fortalt Århus Stiftstidende, at man kommer til at afskrive ni millioner kroner i Tivoli Frihedens regnskab som følge af nedrivningen af rutsjebanen.

På Cobraens placering vil Tivoli Friheden i stedet opføre en ny rutsjebane. Den specifikke model er dog endnu ikke besluttet.

Cobraen var også i 2008 årsag til en ulykke i Tivoli Friheden, hvor fire personer kom til skade.

Efter ulykken i 2008 holdt Cobraen stille i knap et år. I stedet for at skrotte rutsjebanen valgte Tivoli Frihedens ledelse at få den repareret.

For nylig har Henrik Ragborg Olesen dog sagt, at han har fortrudt, at man ikke lukkede rutsjebanen efter den ulykke.

Tivoli Friheden rejse efter ulykken i 2008 et erstatningskrav mod producenten Sac Sartori.

I 2011 gik det italienske selskab så konkurs. Men det er senere genopstået med navnet Sartori Rides.

Det var ikke ifølge Henrik Ragborg Olesen muligt at rejse et erstatningskrav efter ulykken i 2022, fordi selskabet, Tivoli Friheden i sin tid skrev kontrakt med, ikke længere eksisterer.

Sponsoreret indhold