Krimi15. juli 2022

Efter dødsulykke i Tivoli: - Det skulle vi ALDRIG have gjort

Forlystelsen Cobraen skulle være lukket allerede i 2008, da fire blev udsat for en ulykke - torsdag døde en 14-årig pige
Direktør i Tivoli Friheden Henrik Ragborg Olesen
Det var en klar fejl, at forlystelsen i Aarhus ikke lukkede i 2008, efter en 14-årig pige torsdag blev dræbt i den. Det erkender stedets direktør i dag.
 Fotos: Ritzau Scanpix

Tivoli Frihedens direktør fortryder, at forlystelsen Cobraen ikke blev lukket efter en ulykke i 2008.

Det siger direktøren til Ritzau.

Torsdag mistede en 14-årig pige livet i den aarhusianske forlystelsespark, efter at den bageste vogn i rutsjebanen Cobraen knækkede af.

I en lignende hændelse i 2008 kom fire personer til skade.

Det er ligegyldigt, for i går gik det galt

Henrik Ragborg Olesen, direktør for Tivoli Friheden

Det er endnu uvist, hvad der var årsag til ulykken i denne uge. Østjyllands Politi arbejder på at klarlægge de nærmere omstændigheder.

Tivoli Friheden forventer, at undersøgelserne kan "vare flere måneder" endnu.

På spørgsmålet, om Henrik Ragborg Olesen fortryder, at Cobraen ikke blev lukket efter den første ulykke, lyder svaret:

- Ja, med den viden, jeg har i dag, gør jeg.

- Indtil i går var vi jo glade for, at vi havde taget den beslutning, at den kunne køre igen. Det har den gjort i næsten 14 år, men det er ligegyldigt, for i går gik det galt, siger Henrik Ragborg Olesen, der sammen med sin bestyrelse nu har besluttet at lukke Cobraen permanent.

Efter ulykken i 2008 holdt Cobraen stille i knap et år. I stedet for at skrotte rutsjebanen valgte Tivoli Frihedens ledelse at få den repareret.

- Vi blev præsenteret med en plan fra nogle meget dygtige og autoriserede folk, der sagde, at de godt kunne reparere og udbedre fejlene, siger Henrik Ragborg Olesen.

- Det holdt så også til og med i forgårs.

- Og i går gik det så galt.

Genåbning IKKE besluttet

I ulykken torsdag kom en 13-årig dreng også til skade. Han blev indlagt på Aarhus Universitetshospital med skader på hånden.

Siden ulykken har forlystelsesparken været lukket. På Tivoli Frihedens hjemmeside fremgår det, at den åbner mandag. Men det er ikke sikkert, at det sker, siger Henrik Ragborg Olesen.

- Vi skal have fundet ud af, hvornår vi som hold igen er klar til at åbne for gæsterne. Det bliver tidligst på mandag.

Sponsoreret indhold