Krimi17. marts 2024

Efter chokfund på dansk strand: Flere tasker med kokain driver i land

Politiet fortsætter med at advare borgere mod at narkoen, de finder, med hjem

Flere tasker med narkotika blev lørdag eftermiddag opdaget på stranden ved Sjællands Odde, oplyser politiet søndag.

Det var borgere, der gik tur langs bølgerne, som ved 17-tiden ringede til politiet, fordi sportstasker var drevet i land.

Endnu flere tasker med stof er søndag opdaget på kysten i Sejerø Bugt og på Sejerø, oplyser politiet søndag eftermiddag.

Lørdag aften kunne Ekstra Bladet berette om en større politiudrykning til Gnibenvej, altså yderst ude på Sjællands Odde. Flere sideveje var spærret af. Men politiet afviste at oplyse, hvad udrykningen skyldtes.

Søndag formiddag kom politiet så med forklaringen.

Umiddelbart siger Midt- og Vestsjællands Politi ikke noget om den fundne mængde, men der er tale om flere pakker, og der er sandsynligvis tale om kokain.

Pakkerne er nu "anbragt på et sikkert sted", lyder det fra politiet.

Samtidig kommer vicepolitiinspektør Kim Løvkvist med en formaning til borgerne:

– Vi vil kraftigt advare folk mod at tage eventuel narko med sig hjem, udtaler han i pressemeddelelsen.

Hvis vandrere finder flere tasker, bør de i stedet straks kontakte politiet, lyder opfordringen.

Det samlede antal fundne tasker og pakker med narkotika de tre steder – Sejerø, Sejerø Bugt og Sjællands Odde – har politiet ikke frigivet oplysninger om.

Vicepolitiinspektøren meddeler Ritzau, at han søndag ikke ønsker at besvare spørgsmål om den fundne mængde eller om den videre efterforskning.

Med jævne mellemrum er der beretninger fra udlandet om narkotika, der er skyllet i land.

Fænomenet er også tidligere set i Danmark. For godt ti år siden drev der i flere dage pakker i land på Fanø og andre steder langs den jyske vestkyst. Der var tale om mere end 100 kilo kokain i alt, rapporterede det regionale medie jv.dk dengang.

Normalt forsøger politiet at få en retskemisk beskrivelse af større portioner af fundne stoffer. På den måde kan det undersøges, om det matcher andre fund og altså kan være blevet fremstillet samme sted.

Sponsoreret indhold