Krimi13. april 2021

Efter blodpropper: Johnson & Johnson-vaccine sat på pause

Vaccinen fra Johnson & Johnson er sat på pause i USA
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Opdateret klokken 15.45: Danmark modtager ligesom resten af Europa ikke den første sending af vaccinen. Johnson & Johnson har meddelt i en pressemeddelelse, at de udskyder udrulningen til Europa.

I morgen modtager Danmark den første sending af vaccinen fra Johnson & Johnson - hele 38.800 doser rammer os i denne uge, mens 67.200 doser kommer i næste uge.

Men nu kan det være, at vaccinen får samme skæbne som den udskældte vaccine fra AstraZeneca, som i skrivende stund er blevet sat på pause i Danmark til den 15. april.

New York Times skriver, at vaccinen fra Johnson & Johnson er sat på pause af den amerikanske sundhedsmyndighed FDA, efter der er blevet noteret blodpropper i forbindelse med vaccinen. I alt er der registreret seks tilfælde.

Ifølge mediet er det kun kvinder i alderen 18-48 år, der er blevet ramt af den alvorlige bivirkning.

Myndighederne oplyser, at en er afgået ved døden, mens en anden ligger på intensiv.

På Twitter bekræfter FDA, at man ud fra et forsigtighedsprincip anbefaler at at sætte vaccinen på pause.

Artiklen fortsætter under billedet

I skrivende stund er der endnu ikke kommet en udmelding om Johnson & Johnson-vaccinen fra de danske sundhedsmyndigheder.

Johnson & Johnson-vaccinen er den vaccine, som Danmark har bestilt flest doser af. Modsat de tre andre godkendte vacciner, så kræver vaccinen fra Johnson & Johnson kun ét stik.

Sponsoreret indhold