Krimi11. marts 2022

Efter bandeuro: Indfører visitationszoner

Drabet på en 21-årig mand og uro mellem to stridende grupperinger får politiet til at indføre visitationszoner
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/politi_6.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Natten til tirsdag blev en 21-årig mand skudt og dræbt i bydelen Rosenhøj i Aarhus.

Derudover har politiet den seneste tid gjort en række fund af skyde- og stikvåben, og der har desuden været flere hændelser med personer, som politiet mener har tilknytning til bandemiljøet.

Der er tale om personer med tilknytning til bandegrupperinger i henholdsvis Brabrand og Rosenhøj.

Derfor indfører politiet nu visitationszoner i de to områder.

- Det er vores vurdering, at den uro, der har ulmet den seneste tid, har udviklet sig til en reel konflikt mellem grupperingerne. Natten til tirsdag blev en 21-årig mand dræbt af skud, da han kom kørende i sin bil i Viby, og det tyder desværre på, at han var et uskyldigt offer, der tilfældigt blev ramt. Derudover har vores betjente ved flere lejligheder fundet våben i Rosenhøj og Brabrand, og der har været flere voldelige hændelser, siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen og fortsætter.

- Nu indfører vi visitationszoner for at få så mange våben som muligt væk fra gaden. Samtidigt fortsætter vi vores massive indsats mod bandemiljøet. Vi efterforsker alle hændelser i bandemiljøet, vi er ekstra synlige med patruljer i områderne, og vi har en forebyggende indsats, som også er meget vigtig, siger han.

GÆLDER FRA I DAG

Visitationszonerne træder i kraft i dag 11. marts kl. 16 og varer foreløbigt i fire uger. Politiet kan dog forlænge perioden, hvis de mener, der er behov og grundlag for det.

I en visitationszone behøver politiet ikke et mistankegrundlag for at foretage kropsvisitationer samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at kontrollere om nogen besidder noget ulovligt såsom våben eller narkotika.

ZONERNE

Rosenhøj:

https://imgix.seoghoer.dk/viby_rosenhj_visitationszone.jpg

Indenfor den røde zone er der indført visitationszone. Foto: Politi

Brabrand:

https://imgix.seoghoer.dk/gellerup_visitationszone.jpg

Indenfor den røde zone er der indført visitationszone. Foto: Politi

Sponsoreret indhold