Krimi28. marts 2023

Efter 15 år: Indrømmer at være involveret i norske Martine Vik Magnussens død

Milliardærsønnen Farouk Abdulhak beskriver dødsfaldet som "en sexulykke, der gik galt"
Den 23-årige nordmand Martine Vik Magnussens lig blev fundet begravet under murbrokker i 2008
Den 23-årige nordmand Martine Vik Magnussens lig blev fundet begravet under murbrokker i 2008
 Foto: Ritzau Scanpix

En milliardærsøn, der flygtede til Yemen få timer efter en norsk studerendes død i London for 15 år siden, har indrømmet at være involveret i den tragiske sag.

Det skriver det britiske medie BBC, som i et samarbejde med norsk TV 2 har undersøgt historien om den dengang 23-årige Martine Vik Magnussen.

Hendes lig blev fundet i 2008 begravet under murbrokker i en kælder i et lejlighedskompleks i Great Portland Street, og lige siden har hendes familie kæmpet for opklaring og retfærdighed i sagen.

Farouk Abdulhak har aldrig før udtalt sig om sagen, men har været på det britiske politis liste over internationalt eftersøgte.

Han forklarer, at han ikke hidtil har været klar til at rejse tilbage til Storbritannien for at tale med politiet om sagen, og at det nu var alt for sent.

Han beskriver Vik Magnussens dødsfald som det tragiske resultat af "en sexulykke, der gik galt".

Det er journalist og korrespondent Nawal Al-Maghafi, ansat hos BBC, der har forfulgt historien og et interview med den eftersøgte milliardærsøn siden hun blev ansat på mediet i 2011.

For et par år tilbage lykkedes det hende at få kontakt - i første omgang på Snapchat - til Farouk, der i en af sine beskeder skrev:

"Jeg gjorde noget, da jeg var yngre. Det var en fejl."

Efter fundet af Martine Vik Magnussen for 15 år siden slog retsmedicinere fast i en rapport, at den norske studerende havde lidt en voldsom død. Hendes krop havde 43 snitsår og skrammer, og mærker på hendes nakke indikerede, at hun var blevet kvalt eller holdt nede.

Mange af hendes skrammer blev beskrevet som "typiske for overfald eller af den slags, man får under kamp".

Den norske 23-årige Martine studerede sammen med Farouk Abdulhak på Regent's Business School i London. Hun drømte om at arbejde i finansverdenen i netop den britiske hovedstad.

Hun blev set af sine venner for sidste gang tidligt om morgenen den 14. marts 2008, hvor hun og Farouk var på den eksklusive natklub Maddox i Mayfari for at fejre en veloverstået eksamen.

Martines venner fortæller, at Farouk dengang tilbød at være vært for en efterfest i sin lejlighed i Great Portland Street i det centrale London efterfølgende. Vennerne var for trætte, men Martine tog afsted, og overvågningen viste hende forlade klubben sammen med Farouk klokken 02:59.

Hvad der videre skete, er der ingen vidner til. Martines lig blev fundet mindst 48 timer efter dødsfaldet, og på dette tidspunkt var Farouk allerede på vej med et fly fra Storbritannien til Kairo.

Herfra steg han på sin fars privatfly til Yemen. Farouks advokat fastholdte hans uskyld.

Den unge mand er ikke hvem som helst. Han er opvokset i både USA og Egypten, og så er han søn af Shaher Abdulhak, der er en af de rigeste og mest magtfulde mænd i Yemen. Han står bag et større imperium af sukker, læskedrikke, olie og våben, og var en nær ven af ​​præsidenten på det tidspunkt, Ali Abdullah Saleh.

Faren - Shaher Abdulhak - døde i 2020.

Sponsoreret indhold