Krimi5. juli 2020

Dyrepasser dræbt af tiger fra dansk zoo

Lørdag blev en kvindelig dyrepasser angrebet og dræbt af en sibirisk tiger i en zoo i schweiziske by Zürich
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega639266_029.jpg
 Foto: MEGA

Det er endnu uvist, hvorfor den kvindelige dyrepasser befandt sig indespærret sammen med den sibiriske tiger i Zürich Zoo i Schweiz.

Men for øjnene af forfærdede besøgende blev hun lørdag angrebet og dræbt af den fem år gamle huntiger, Irina, som for et år siden kom til Zürich fra Odense Zoo.

Det skriver flere både udenlandske og danske medier. Herunder britiske The Mirror.

Politiet undersøger stadig hændelsen, da det endnu er uklart, hvorfor den 55-årige dyrepasser befandt sig i buret med tigerne.

En person som observerede den tragiske episode tilkaldte havens personale, hvorefter det lykkedes dem at lokke tigeren Irina væk fra dyrepasseren, og ind i en aflukket bås.

Men da en læge og reddere ankom til stedet, var det allerede for sent. Den 55-årige blev erklæret død på stedet.

Irina har til daglig selskab af den fireårige hantiger Sayan, som også befinder sig i anlægget i Zürich. Tigeren fra Fyn erstattede for et års tid siden en anden huntiger, som var død efter at have været i slåskamp med havens Sayan.

- Det er et ungt dyr, som indtil videre har opført sig fuldkommen naturligt for en tiger, har zoodirektør, Severin Dressen, siden udtalt.

Han understreger, at der ikke er planer om at aflive Irina efter ulykken.

Den zoologiske have var netop genåbnet for blot en måned siden efter en længere coronanedlukning. Søndag var haven lukket, for at undersøge nærmere.

Både ansatte og gæster har modtaget krisehjælp efter den voldsomme ulykke.

Sponsoreret indhold