Drama om Peter Madsen-dokumentar: - Filmen er farlig for mit helbred

Raket-Madsen

Raket-Madsen

(Foto: Deadlinepress.dk)

Dokumentarfilmen ”Into the Deep” om drabet på den unge svenske journalist Kim Wall er allerede inden dens ”rigtige” præmiere blevet omtalt vidt og bredt.

Men nu lader det til, at der er drama i kulisserne. For en af de medvirkende i dokumentaren retter en skarp kritik mod filmen.

Det skriver Filmmagasinet Ekko.

”Jeg medvirker mod min vilje i dokumentaren ”Into the Deep”. Jeg sagde flere gange tydeligt til instruktøren Emma Sullivan, at jeg ikke ville være med, og at det ville være farligt for mit helbred efter et traume i forbindelse med mordsagen”, skriver hun på de sociale medier.

Dokumentarfilmen fik premiere på Sundance-festivalen i januar. Filmen instruktør, australske Emma Sullivan, fortalte ifølge filmmagasinet i sin introduktion til filmen, at de mange mennesker, der var tæt på Peter Madsen forinden drabet, i dag har svært ved at være i samme rum

”Jeg vidste ikke, at jeg var med i filmen, før den blev udtaget til Sundance og solgt til Netflix. Jeg har nægtet at skrive under på en udgivelseskontrakt”, fortsætter hun.

Filmen tog sin begyndelse et helt andet sted, da filmens instruktør i 2016 begyndte at følge i hælene på opfinderen Peter Madsen med et kamera.

Dengang var ideen, at dokumentaren skulle handle om en mand, der knoklede for at udleve sin drøm om at rejse ud i rummet.

Men i august 2017 tog det hele altså en brutal og meget uventet drejning. Og fra at handle om en uskyldig drengedrøm ændrede filmen sig til en uhyggelig kriminalsag om et makabert drab, da ubåds-Madsen blev anholdt og sigtet for mordet på den unge svenske journalist.

Filmen møder også kritik fra filmens australske fotograf Cam Matheson.

”Jeg kan på ingen måde støtte op om filmen i dens nuværende form, der får premiere i dag på Sundance-festivalen. Med undtagelse af Peter Madsen har alle medvirkende i dokumentaren min fulde opbakning og sympati”, skrev fotografen på dagen for verdenspremieren på sin hjemmeside.

Til Filmmagasinet Ekko fortæller han videre, at han kender til mindst to personer som har været bekymret for at være med i filmen.

Selskabet bag filmen oplyser til mediet, at man ikke har tænkt sig at klippe Anja Olsen ud af filmen trods hendes udtalte uenigheder.

”Anja Olsen har ligesom alle andre medvirkende frivilligt stille op til interviews og til at blive filmen. Hun medvirker derfor i filmen, hvor hun i øvrigt fremstår som en sympatisk person, der bidrager med en vigtig del af fortællingen”, skriver producent Mette Heide i en mail til Ekko.

Også Emma Sullivan selv afviser kritikken.

”Jeg forstår, at nogen af dem i dag nok føler sig meget sårbare, og jeg er ked af, at de har det sådan. Helingsprocessen efter et traume som det, vi alle gik igennem, er meget længere end de to år, der er gået. Vi bearbejder det alle stadig på hver vores måde, og det var svært for mig at vide, hvordan alle ville have det, da filmen havde verdenspremiere”, skriver hun i en mail til Ekko.

”Into the Deep” har premiere på Netflix senere på året.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close