Krimi26. oktober 2021

Drama i retten: Grædende kvinde forlader lokalet

I Østre Landsret har en kvinde netop forladt retssalen, efter et alarmopkald blev afspillet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201127-130720-a_61mb_0.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Østre Landsret behander i dag ankesagen, hvor to brødre fra Bornholm er dømt for det brutale drab på Phillip Mbuji Johansen.

I byretten blev de begge idømt 14 års fængsel.

Under ankesagens første retsdag er der netop blevet afspillet et lydklip fra det alarmopkald, der blev foretaget den dag, hvor Phillip blev fundet livløs i Nordskoven.

En kvinde, der sidder blandt tilhørerne, har forladt retslokalet med tårer strømmende ned ad ansigtet.

Hun er pårørende til den dræbte Phillip. Kvinden kan kan ikke holde ud at høre lyden fra de tidlige morgentimer den 23. juni sidste år, hvor en hundelufter finder den livløse mand i Nordskoven på Bornholm.

- Han er iskold, jeg kan ikke mærke nogen puls. Jeg tror, han er død. Han er iskold, jeg kan ikke mærke nogen puls. Jeg tror, han er død, lyder det blandt andet i opkaldet.

Det er Phillip Mbuji Johansen, der timer forinden er blevet tæsket voldsomt af to af sine venner, som siden har efterladt ham ved shelterpladsen i skoven.

Hundelufteren beskriver samtidig, at det er en yngre mand, at han har kraftige læsioner i ansigtet, er ukontaktbar og ikke trækker vejret.

Begynd hjertemassage, lyder beskeden, og politi og ambulance rykker ud til shelterpladsen nord for Rønne. Men Phillip Johansens liv står ikke til at redde.

Han bliver erklæret død kort før klokken 07 den morgen.

Det er ikke kun kvinden, der er stærkt berørt af at høre om fundet af Phillip Johansen, og hvor ilde han var tilredt. Flere på tilhørerrækkerne græder lydløst.

Sponsoreret indhold