Krimi19. oktober 2021

Dræbte sin ekskone på livestream: Nu er kinesisk mand dømt til døden

Den hårrejsende historie om Tang Lu, der satte ild til sin ekskone, og streamede hendes sidste sekunder i live, har chokeret hele Kina. Nu har han fået sin dom
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tang Lu var allerede kendt af politiet.

Først giftede han sig med den dengang kun 17-årige tibetanske kvinde Lhamo. Siden blev parret skilt, for så at blive gift på ny og til slut skilt endnu en gang. Alt sammen fordi Lhamo var udsat for omfattende vold i deres hjem i den sydvestlige Sichuan-provins.

De mange forsøg på at forlade sin mand, hendes råb om hjælp, samt de talrige anmeldelser hos de lokale myndigheder nåede aldrig at blive den unge kvindes redning.

OVERHÆLDT MED BENZIN

I september sidste år brød eksmanden ind i hendes hjem, mens hun sendte live fra sit køkken. Her overhældte han Lhamo med benzin, før han satte ild til hende foran de flere hundredetusinde følgere, som hun havde på den kinesiske udgave af TikTok, Douyin.

De hundredvis af seere, der så med denne dag, hørte Lhamos skrig, før skærmen gik i sort.

Nu har Tang Lu fået sin dom for det overlagte drab, som retten inden da kaldte for ”ekstremt ondsindet”. Tang Lu blev samtidig dømt til døden.

Det skriver The Guardian.

Artiklen fortsætter under billedet:

https://imgix.seoghoer.dk/em4sanpwmakbxv2.png
 Foto: Twitter

Lhamo havde 720.000 følgere på appen Douyin. Hun blev dræbt den 14. september, da hendes eksmand satte ild til hende. (Foto: Twitter)

Den afdøde kvinde var vældig populær på de sociale medier. For det meste tog hun sine følgere med på gåture i den flotte natur, hvorpå hun samlede urter. Eller sin madlavning hjemme i huset, hvor hun boede med sin mand og to børn.

Overgrebene og volden gemte hun væk for sine trofaste følgere, men ikke for myndighederne.

Politiet henlagde sagerne om volden mod Lhamo med forklaring om, at de var et ”privat anliggende”.

Skaber debat

Sagen har af samme grund sparket gang i debatten om vold mellem ægtefæller og samlevere i Kina, og ikke mindst det svigtende system, der ikke har været i stand til at hjælpe kvinder som Lhamo.

På trods af de mange blinkende advarselslamper.

Under hashtagget #LhamoAct deler folk deres frustrationer over de manglende indgreb overfor hustruvold, ligesom de kræver adgang til hurtigere skilsmisse for ofrene, samt strengere straffe for voldsudøverne.

Sponsoreret indhold