Krimi 17. juni 2019

Drabstiltalt 17-årig ville dræbe nogen: - Livet var kedeligt

Mandag startede retssagen mod den 17-årige norske dreng, som er tiltalt for at have taget livet af 16-årige Laura Iris tilbage i oktober sidste år.
Foto: Ritzau Scanpix

I dag mødte den 17-årige dreng op i retten i  og erkendte sig ikke skyldig i tiltalen, for det store spørgsmål er, om han var tilregnelig, da han på brutal vis sluttede den 16-årige piges liv. Det skriver det norske medie VG.

I retten kom flere uhyggeligt detaljer frem, blandt andet hvordan drengen havde set voldelige videoer på Youtube, inden han cyklede hjemmefra om morgenen med en kniv. Og at han angiveligt også selv havde en Youtube-kanal med voldsomt indhold.

Efter skole cyklede han ifølge tiltalen hjem til 16-årige Laura Iris. De to kendte ikke rigtigt hinanden, men var begge vokset op i samme område.

Her ventede han på hende, indtil hun kom hjem, hvorefter han ringede på døren. Og her startede volden. 

Forberedt drab

16-årige Laura blev stukket med kniv adskillige gang. Og da den første patrulje, efter naboer havde alarmeret politiet, ankom blev den 17-årige dreng anholdt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har i afhøringer i detaljer forklaret, hvordan han forberedte den voldsomme handling.

Og anklagemyndigheden vil angiveligt fremlægge et ’voldtægtsmanus tegnet af sigtede’. Herudover vil tiltaltes dagbog, digtet ’The Dead One’ skrevet af tiltalte, en tekst fra ungdomsskolen og en historie skrevet om ’en pige som bløder ihjel’ også blive fremlagt som beviser i retten.

Da den unge mand selv skulle vidne i retten, kom det også frem, at han i foråret samme havde lyst til at dræbe nogen.

Livet var kedeligt

Og da han af anklageren blev spurgt, hvorfor han havde lyst til det, svarede han:

  • - Jeg ved det ikke. Livet var kedeligt, uinteressant

  • Drengen erkender, at han tog livet af Laura, men det bestrides, hvorvidt han var tilregnelig i gerningsøjeblikket. Og i retten forklarede han, at han var usikker på, om han overhovedet kunne huske de fatale knivstik.

Der er derfor blevet nedlagt påstand om overføring til tvungen psykiatrisk sundhedspleje og ikke fængselsstraf.

Det er tidligere kommet frem, hvordan retspsykiater har været meget i tvivl om, hvorvidt den 17-årige er egnet til straf. 

Sponsoreret indhold