Krimi1. april 2024 (opd. 2. april 2024)

Drabsdømt advokat får 40 års fængsel i USA

Alex Murdaugh blev idømt livstid for drabet på sin hustru og søn. Han har fået dom for økonomisk kriminalitet
Alex Murdaugh.
Alex Murdaugh.
 Foto: Tracy Glantz/AP/Ritzau Scanpix

Den tidligere amerikanske advokat Alex Murdaugh, der sidste år blev dømt for drabet på sin hustru og søn, har fået en straf på 40 års fængsel for økonomisk kriminalitet.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

55-årige Murdaugh afsoner i forvejen en livstidsdom for drabet på sin hustru, Maggie, og sønnen Paul.

Mandagens dom, der er blevet afsagt ved en føderal domstol, er desuden faldet, efter at han sidste år blev idømt 27 års fængsel.

Det skete, efter at han havde erkendt sig skyldig i flere anklager om at have stjålet millioner af dollar fra klienter i sit firma.

Mandag var han så tilbage i retten for domsafsigelsen i forbindelse med anklager om blandt andet hvidvaskning af penge. De 40 års fængselsstraf skal afsones sideløbende med de 27 år, afgjorde dommeren.

Ud over en fængselsstraf skal den tidligere prominente advokat betale mere end 8,7 millioner dollar - over 60 millioner kroner - til sine ofre, skriver CNN.

Murdaugh kommer fra en indflydelsesrig advokatfamilie i byen Charleston i South Carolina.

Hans drabssag fik stor medieopmærksomhed.

Sidste år blev retssagen vist på tv, og inden den nåede sin afslutning, var både Netflix og HBO Max udkommet med hver deres dokumentarserie.

Hustruen og sønnen blev skudt på klos hold ved nogle hundehuse på familiens ejendom.

Murdaugh nægtede at have dræbt sin kone og søn, men indrømmede at have stjålet millioner af dollar fra klienter fra sit advokatfirma for at kunne have råd til sin opioid-afhængighed.

Blandt anklagernes stærkeste beviser var, at Murdaugh havde indrømmet, at han havde løjet om, hvor han var på den aften, hvor drabene skete.

Sponsoreret indhold