Krimi19. august 2021

Drabschef Jens Møller skal i retten

Den tidligere drabschef Jens Møller Jensen er tiltalt for at bryde tavshedspligten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/krimichef-tsl-017_preview.jpg
 Foto: Thomas Laursen

I 2018 blev den populære drabschef Jens Møller Jensen anmeldt for at have brudt sin tavshedspligt hos politiet.

Torsdag skal den mangeårige politimand stå på den forkerte side af anklagebænken, når han tager plads i Københavns Byret.

Jens Møller Jensen er tiltalt for at have brudt sin tavshedspligt i forbindelse med udgivelsen af sin bog 'Opklaret' og have lavet uberettiget søgninger i politiets systemer.

Drabschefen blev for alvor landskendt, da han stod i spidsen for efterforskning af drabet på journalisten Kim Wall. Han medvirket i utallige tv-programmer og dokumentaret på tv.

I 2018 var politimandens officielle stilling i Københavns Politi leder for afdelingen for personfarlig kriminalitet - bedre kendt som drabschef.

Det er Statsadvokaten, der har efterforsket sagen. Efter nogle månder valgte de at tiltale drabschefen. Anklageren går efter at få drabschefen idømt en bøde, hvis han bliver dømt.

Ritzau skriver, at Jens Møller Jensen ifølge anklagemyndigheden har lækket fortrolige oplysninger om Amagermanden, 'Kondiløbersagen' og sagen om en bedstefar, der i byretten skød en og dræbte en advokat og forsøgte at dræbe sin tidliger svigersøn.

Ifølge anklagemyndigheden har Jens Møller søgt på disse sager i politiets interne system uden en berettiget grund.

Artiklen fortsætter under billedet.

https://imgix.seoghoer.dk/krimichef-tsl-009_preview.jpg

Jens Møller Larsen på sit kontor, da han stadigvæk var ansat i Københavns Politi. Han forlod sin stilling kort tid efter, han blev sigtet i denne sag. Foto: Thomas Laursen

Sagen starter 09.30 og det forventes, at der falder dom hen på eftermiddagen.

Sponsoreret indhold