Krimi28. marts 2023

Drab på teenagerapper koster 11 års fængsel

En 22-årig mand er fredag blev idømt en lang fængselsstraf samt udvisning af Danmark for bestandigt for drabet på rapperen Milan Rahim
En 22-årig mand er blevet idømt 11 års fængsel og udvisning for bestandigt for drabet på teenagerapperen Milan Rahim.
En 22-årig mand er blevet idømt 11 års fængsel og udvisning for bestandigt for drabet på teenagerapperen Milan Rahim.
 Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

En 22-årig mand er tirsdag idømt 11 års fængsel for drabet på den 19-årige rapper Milan Rahim ved et fatalt sammenstød mellem to grupper i Høje Taastrup i 2021.

Dommen er faldet ved Retten i Glostrup, hvor knap 20 betjente har holdt styr på omkring 30 fremmødte. Kun den tætteste familie blev lukket ind, og alle blev kropsvisiteret.

Retten har vurderet, at den 22-årige drabsdømte overskred grænserne for nødværge, da han 14. november 2021 stak Milan Rahim i brystet med en kniv, hvilket medførte rapperens død to dage senere.

Knivstikkeriet skete som led i et sammenstød mellem to grupper i Cederlunden i Taastrup. Drabsmanden var i den ene gruppe, Milan Rahim i den anden.

I Rahims gruppe var også to 19-årige, som tirsdag også er blevet dømt i sagen. De er dømt for under sammenstødet at have forsøgt at dræbe Rahims drabsmand. Straffen lyder på seks års fængsel.

Den drabsdømte blev under sammenstødet hugget med en machete, der havde et knivblad på 36 centimeter. Selv stak han Milan Rahim i brystet med en kniv, hvilket medførte skader i rapperens venstre lunge og hjerte.

Den drabsdømte var i livsfare, men kom sig efter skaderne. Det gjorde Milan Rahim ikke, og han måtte hentes med ambulance, men døde to dage senere.

Den drabsdømte er ved tirsdagens retsmøde iklædt en sort sweater og sorte bukser. Han og hans forsvarer sidder i retslokalet bag de tre andre dømte i sagen.

Ud over den drabsdømte og de to 19-årige er en fjerde mand, en 21-årig, nemlig også dømt i sagen. Han er dømt for trusler og har fået 60 gages fængsel.

At den drabsdømte selv er offer i sagen, vidner et stort ar i hans baghoved om. Men retten har altså ikke vurderet, at han kunne gå fri efter lovens regler om nødværge. Den drabsdømte har valgt at anke dommen til landsretten.

Sponsoreret indhold