Krimi9. juli 2020

Donald Trump skal aflevere sine skatteoplysninger

Den amerikanske Højesteret har afgjort, at Donald Trump skal aflevere sine skatteoplysninger til en igangværende efterforskning
https://imgix.seoghoer.dk/donald_trump_2.jpg
 (Foto: MEGA)

USA's Højesteret har afgjort, at Donald Trump ikke kan nægte at udlevere sine skatteoplysninger, hvis en anklager beder om dem.

Det gør sig gældende i en sag, som drejer sig om bestikkelsespenge til kvinder, som hævder at have haft seksuelt samvær med præsidenten. Pengene er ment som betaling for ikke at gå til pressen.

Det er regnskabsfirmaet Mazarz USA, der har oplysninger, og de har inden retssagen meldt ud, at de vil følge rettens afgørelse.

Det skriver nyhedsbureaet AP.

flere uger

Det kan dog tage flere uger, før skatteoplysningerne bliver en del af sagen.

Igennem retssagen har Donald Trumps advokater forsøgt at få forhindret udlevering af oplysningnerne ved at påstå, at Donald Trump er immun for den slags krav, imens han er USA's præsident.

Højesteret var dog ikke enige og steme 7-2 for at præsidenten, ligesom alle andre i en sådan retssag, har pligt til at udlevere de pågældende oplysninger, som anklageren ønsker.

Under sit præsidentembede har Donald Trump udpeget to dommere til at sidde i Højesteret, Neil Gorsuch og Brett Kavanaugh, de stemte også begge for, at præsidenten skulle udlevere oplysningerne.

Sponsoreret indhold