Krimi9. april 2020

Donald Trump siger han vil "kigge på at benåde" Joe Exotic

Donald Trump udtalte onsdag, at han vil se på, om Netflix-stjernen Joe Exotic bør benådes. Exotic afsoner lige nu en dom på 22 års fængsel for overtrædelse af dyreloven og for at have hyret en lejemorder
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/donald_trump_og_joe_exotic.jpg
 (Foto: MEGA)

Den excentriske tigerkonge Joe Exotic er – måske – kommet et skridt nærmere at smage friheden igen.

I hvert fald har den amerikanske præsident for kort tid siden meddelt, at han ”vil se på at benåde” Joe Exotic, der afsoner en dom på 22 års fængsel for at have forsøgt at hyre en lejemorder og for at have overtrådt dyreværnsloven flere gange.

Det var under et pressemøde onsdag, at Donald Trump meddelte, at han vil kigge sagen igennem.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/joe_exotiv.jpg
 (Foto: MEGA)

Joe Exotic blev blandt andet dømt for at have forsøgt at hyre en lejemorder til at tage livet af Carole Baskin - en anden tiger-ejer - som han længe havde haft et stort had til. Foto: MEGA

Her spurgte en reporter ind til Joe Exotics sag og forklarede, at den tidligere zooejer – der især er kendt for sin medvirken i Netflix-serien ”Tiger King” – selv mener, han er uskyldig dømt.

- Jeg ved ingenting om det. Han fik 22 år for hvad? Hvad har han gjort?, spurgte Trump, hvorefter reporteren meddelte, at Joe Exotic blandt andet er dømt for at have forsøgt at hyre en lejemorder til at tage livet af sin ærkerival Carole Baskin.

Desuden er han også dømt for at have overtrådt dyreværnsloven ad flere omgange.

- Jeg vil kigge på det, lød svaret herefter fra Trump.

Trumps udmelding kommer dagen efter, at Trumps søn, Donald Trump Jr., under et talkshow også havde udtrykt ønske om at få benådet Joe Exotic.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/donald_trump_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Onsdag meddelte Trump, at han vil kigge på Joe Exotics sag. Foto: MEGA

- Det ville være ret fedt at ende med at se dét udfald. Det lader ikke til, at han var helt uskyldig. Men at de siger, at ”vi smider ham væk i 30 år”, dét synes jeg virker aggressivt, udtalte sønnen.

Joe Exotic afsoner sin straf i Oklahomas Grady County Jail. De seneste dage har han dog været overflyttet til Federal Medical Center i Fort Worth, Texas, efter han angiveligt blev testet positiv for COVID-19.

Indespærringen har dog ikke afholdt den i dag 57-årige tidligere zooejer fra at fremsætte et søgsmål på et større millionbeløb. Han sagsøger både regeringen og Jeff Lowe, som var den person, der overtog hans dyrepark.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/img_0085_jepa_r.jpg
 (Foto: Netflix)

Joe Exotic ejede mere end 200 tigre i sin Greater Wynnewood Exotic Animal Park. Foto: MEGA

Zoe Exotic fastholder stadig sin uskyld og påstår blandt andet i sit søgsmål, at der var tale om ”fejlfuld anholdelse, fejlfuld fængsling, diskriminering, ondsindet retsforfølgelse, selektiv håndhævelse samt fejlagtig fortolkning af loven”, og så mener den excentriske zoo-ejer også, at det hele var bidragende til, at hans mor Shirley Schreibvogel på tragisk vis døde.

I alt har han sagsøgt de to parter for svimlende $94 millioner.

Sponsoreret indhold