Krimi17. april 2023

Dommer slår fast: Strafbart at dele sigtedes identitet

Det er ulovligt at dele identiteten på den sigtede i sagen om den 13-årige pige
Grundlovsforhøret med den 32-årige sigtede i sagen gik i gang klokken 11 i retslokale 6 ved Retten i Næstved.
Grundlovsforhøret med den 32-årige sigtede i sagen gik i gang klokken 11 i retslokale 6 ved Retten i Næstved.
 Foto: Mikael Rieck

SENESTE: Venner til SE og HØR: Sådan er den 32-årige mand

Mandag formiddag blev en 32-årig mand fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved sigtet for frihedsberøvelse og flere overgreb mod den 13-årige pige.

Pigen forsvandt lørdag ved middagstid efter at have delt aviser ud i området ved Kirkerup sydøst for Slagelse – og i mere end et døgn ledte politiet og frivillige med lys og lygte efter den forsvundne teenager.

Søndag eftermiddag blev forældrene heldigvis genforenet med deres datter – og herefter gik der ikke lang tid før billeder og identiteten på den sigtede begyndte at florere på det store internet.

Under grundlovsforhøret mandag formiddag gjorde dommeren imidlertid opmærksom på, at det er forbundet med straf, hvis man videregiver navnet på den sigtede.

Også på Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Twitter minder de om, at det er strafbart at offentliggøre identiteten på personer, der er omfattet af navneforbud.

Den 32-årige mand, som politiet anholdte søndag eftermiddag, er sigtet for to forhold: Frihedsberøvelse og flere overgreb.

Den sigtede skal således have kørt pigen til to forskellige adresser – slutteligt sin egen – og efterfølgende i omkring et døgn med trusler om vold have udsat hende for fuldbyrdet voldtægt og andet seksuelt forhold end voldtægt.

Den sigtede 32-årige mand erklærer sig delvist skyldig i anklagerne.

Sponsoreret indhold