Krimi8. marts 2024

Dommer fængsler 31-årig for drab på mand på villavej

Retsmøde om drab på 30-årig blev holdt for lukkede døre. Politiet har oplyst, at offeret var tilfældigt
Guldregnvej i Randers fredag den 8. marts 2024, dagen efter at en mand - ifølge politiet et tilfældigt offer - blev stukket ihjel foran sin bopæl. -
Guldregnvej i Randers fredag den 8. marts 2024, dagen efter at en mand - ifølge politiet et tilfældigt offer - blev stukket ihjel foran sin bopæl. -
  Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Efter et flere timer langt grundlovsforhør er en 31-årig mand fredag blevet varetægtsfængslet i foreløbig fire uger for at have dræbt en 30-årig mand uden for hans bopæl på en villavej i Randers torsdag aften, oplyser specialanklager Jesper Rubow til TV2 Østjylland.

Grundlovsforhøret foregik ved Retten i Randers og blev afholdt uden adgang for tilhørere. Det bestemte dommeren ved retsmødets begyndelse efter begæring fra anklageren.

Rubow frygtede, at det ville kunne påvirke eventuelle vidner, hvis sagens oplysninger blev lagt frem i et åbent retsmøde. Og dommeren var altså enig.

Østjyllands Politi oplyste tidligere fredag, at man er af den opfattelse, at den 30-årige dræbte var et tilfældigt offer. Hans hustru og barn befandt sig på bopælen, da drabet skete.

Randers Amtsavis har skrevet, at ifølge avisens oplysninger, var den 31-årige i gang med et indbrud, men gerningsmanden blev overrasket af den 30-årige. Østjyllands Politi har dog hverken villet be- eller afkræfte de oplysninger.

Den 31-årige blev anholdt på en tankstation nær gerningsstedet, hvor han ifølge politiet udviste mistænkelig adfærd.

Politiet har også oplyst, at manden var i besiddelse af genstande, der forbandt ham med gerningsstedet.

Hvad politiets formuleringer mere specifikt dækker over, står indtil videre hen i det uvisse.

Ifølge TV2 Østjylland tog den 31-årige efter retsmødet ikke stilling til, om han ville kære rettens kendelse om varetægtsfængsling til Vestre Landsret.

Inden at dørene til retsmødet blev lukket læste specialanklager Jesper Rubow sigtelsen op, og den sigtede oplyste, at han nægter sig skyldig.

Hvis han ønsker han at indbringe afgørelsen om fængsling for Vestre Landsret, skal han gøre det i løbet af de kommende to uger.

Sponsoreret indhold