Krimi7. februar 2023

Dommen er faldet: Politimanden David Carrick skal mindst 30 år bag tremmer

Der er faldet dom i den rystende sag om den britiske politimand, der tidligere i år indrømmede i alt 49 seksuelle overgreb
Den britiske David Carrick, der før var ansat hos politiet, har nu fået sin dom 
Den britiske David Carrick, der før var ansat hos politiet, har nu fået sin dom
 Foto: Ritzau Scanpix

Tirsdag eftermiddag er der faldet dom i sagen mod den 48-årige tidligere politibetjent, David Carrick, der har voldtaget flere kvinder i den tid, hvor han var ansat ved Londons Politi.

Carrick skal afsone minimum 30 år og 239 dage.

Det skriver flere medier, herunder BBC.

48-årige David Carrick tilstod i midten af januar 85 seksuelle forbrydelser - herunder flere voldtægter - begået mod 12 ofre mellem 2003 og 2020.

Ifølge BBC's beskrivelse af hændelserne i retssalen, viste Carrick ingen følelser, da dommeren læste afgørelsen op.

Carrick blev idømt 36 gange fængsel på livstid. Det betyder i praksis, at han skal afsone mindst 30 års fængsel.

Under et tidligere retsmøde, hvor Carrick altså indrømmede sine brutale forbrydelser, kom det desuden frem, at han havde været i politiets søgelys ni gange mellem 2000 og 2021, før hans anholdelse.

Det har fået Metropolitan Police til at undskylde, fordi de ikke tidligere har pågrebet David Carrick, som endda har ansat i selvsamme politienhed.

Hele sagen om Carrick er kommet frem i lyset, efter et modigt offer har stået frem. David Carrick kom i kontakt med sine ofre gennem datingapps som eksempelvis Tinder og Badoo.

Også efter han begyndte på sin nedværdigende facon overfor kvinderne, brugte han sin position hos politiet til at true sine ofre til tavshed.

– Det er utroligt at tænke på, at disse lovovertrædelser er blevet begået af en betjent i tjeneste, sagde Iain Moor, der er chefefterforsker hos Hertfordshire Police om de frygtelige kendsgerninger om politimandens forbrydelser.

Sponsoreret indhold